Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 19., hétfő

Richter királynő és mtel hercegnő kalandjai


OTPről a gonosz mostoháról és buxról, mutyesztán királyáról most nem ejtek szót. További kalandos kereskedést :)

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Herceg!:)

Te itt vagy újabban? Láttam Pf-ről eltűntél.

OTP nyereségből mikor bulizunk? :D

Most olvastam a korábbi OTP írásod. Csak annyit most röviden, hogy Rahim nem arra kért engedélyt, hogy 10% fölé mehessen, hanem arra, hogy annak ellenére, hogy nincs engedélye a 10% feletti vásárlásra megtarthassa azt a pár db-ot amivel átlépte a határt véletlenül. Ezt nem engedték neki.

banyaiz

Kissherceg írta...

Hali, kitiltottak :) Egyelőre csak itt vagyok megtalálható, családias a hangulat :) Tök jó :) Köszönöm a pontosítást, kiváncsian várom majd a későbbi fejleményeket OTP ügyben. Hati shorttal fedezel?

üdv ;)

Névtelen írta...

Kitiltottak? Mit műveltél? Keveset voltam mostanában gép előtt, sok volt az egyéb elfoglaltság, de láttam, hogy alig maradt vki a tavalyi arcok közül.

Nem fedezem, áttettem NYESZ-re őket.

Te kiszálltál?

banyaiz

Kissherceg írta...

dehogy szálltam, ma reggel ragadtam be, hogy az ég áldjon meg, mert kicsit is megkell játszanom... :) Későn keltem és fél10kor amikor beálltam 2650-660közé a 2 számlával már nem ment vissza, Én meg suliba húztam. Napközben meg 490körül láttam, akkor adtam hatira még, meg feljebb beálltam shortra, amik teljesültek mind...

Azért tiltottak ki (tavaly), mert hangosan kiálltam más kitiltottak mellett :) Én már vissza nem megyek, esetenként beleolvasok hati topikba, de ott is sok az új titán :) Mondjuk idén téged még nem is láttalak ott, bár látogatásaim száma kevés.

No mindegy, otpben keresem a kiszállót, ennek a fele sem tréfa :) Remélem 2580at visszateszteli, lefele nem mondok célárat, mert lelkiegészségedre vigyáznom kell :)

(BUX0912ben mini fejváll 30percesen ferde nyakvonallal, nagyon kis cuki, főleg ha letörne... ) :)

Névtelen írta...

1000-1500? Bármi lehet, ez az év kemény lesz.

Vállalkozásom dolgozik nyugdíjpénztáraknak. Nagyon optimisták 2009 év végére magasabb árat várnak mint a 2008 záró. Persze ez nem jelent semmit.

Ma sokat nevettem, beszélgettem egyik alapkezelőjükkel, kérdeztem a véleményét a piacokról. Azt mondja a hepe-hupás úton ritkán jön egy hepe után mégegy hepe. :D Na mondom ilyen komoly elemzést is rég hallottam de próféta szóljon belőled. :)

banyaiz

Kissherceg írta...

:)) ilyenkor érzem azt, hogy még alapkezelő is lehetek :D Fenti elemzésem bármelyik bank/brókerház hírlevelébe beleférne :) Nem, olyan lentre Én nem várom:) Egyedüli ok, amiért nem vágom ki nyitóba, hogy itt terveztem kb a visszaszállást.. :) Ezért kivárok. Sztm új alj meglesz első félvben, azt, hogy most így egy szuszra, azt nem tudom, de itt a rövid távú oti elképzelésem http://3.bp.blogspot.com/_buyj5QyHupc/SW4KsJTqGOI/AAAAAAAAALA/uqnHACv50_E/s1600-h/OTP60.jpg ha nem olvastad volna :) Mondjuk 7100as USAnál megnézem hol leszünk, persze richter valahol 40k fele már :))

Kissherceg írta...

nevemre klikkelsz látod azt hiszem mail címem, dobj egy levelet légyszives :) vagy írj a "nevem"@gmail.com -ra :) no tanulok, legalább diplomám legyen, ha pénzem nem is :)

Névtelen írta...

Ha így érzed shortolni kell. Lenne egy nagy rally Obama programokra akkor nyugodt szívvel nyitnék egy shortot, innen nem szívesen. Richter jól tartja magát Ft gyengülés jót tesz neki. Megnézem OTP-s elemzésed bár én ezekben a TA-s dolgokban nem hiszek. :D

Legjobbakat, elpályázok aludni.

banyaiz

Névtelen írta...

Herceg publikus miért most bővíted a shortot?
Ft gyengül így Ricsi jól tartja magát tudják tartani vele a buxot,Otit sztem Te sem várod most új aljra,nagyon nehezen mozog most lefelé a hati úgy tűnik...
Sok pénzt és egy kalappal a vizsgákhoz: Waszeitung

Kissherceg írta...

bux hati ma alacsonyabb tető után, alacsonyabb aljat csinált, ennyi az okom pusztán(30percesen és 60percesen is).

Ricsi árfolyama meg nem a deviza mozgásoktól függ.. 24000nél is 280as Ft volt. Rést tuti betölti, az meg 2000pont innen, buxban ebből mennyi tükröződik majd, azt nem tudom, de mint említettem heti szinten gyertyák között nem nagyon tudok példát felhozni, hogy rés lett volna. OTPben volt tavaly ősszesl vagy nyár végén, de köv héten be is töltötte... Abból a résből meg nehogy sziget legyen. Egon, chartcenter mind vételre ajánlja, nekem vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban. Érdekes, hogy OTPnél számít a keleti piac, de ricsi nagy orosz kitettségéről nem ejtenek szót, indiai gyárukkal kapcsolatban, hogy termékeik mennyire elterjedtek abban a régióban, ismereteim nincsennek. Rubel sem túl izmos http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/12103/

Egy részvény esetében minden pillanatban lehet jót, rosszat mondani, média és elemző felelőssége, hogy tényszerű, objektíven tárgyal valamit, esetleg szubjektívan érdekből. Tállalni tudni kell, ricsi most nagyon jól van. Kiváncsi vagyok Bank of NY ebből is kiszállni, mint otpből hol lesz ricsi barátunk és hol a Ft :) 2004es szinteken van a részvény, de 24000es nyakvonallal egy gyönyörű fejváll rajzolódik benne hetes charton, aminek letörése morcos célárakat hordoz magában.

TA szempontjából mondjuk tök 8 melyik irányba tör ki, abba kell beszállni. Szoktam sokszor említeni mindegy merre megy a piac, csak Én is arra menjek. Most eltévedtem :)

Határidőn kulcsszint 12800, 12700 alatt már csak bux alapján lehet keresni a támaszokat.

MOL még kicsit balettozik itt 9800körül, de az is nyekk gyanus.

Magyar piac pedig még felülteljesítő csehekkel egyetemben más piacokhoz képest idén. http://stooq.com/c/?s=bux&d=20090119&c=10d&t=c&a=lg&r=rts+dax+px50+wig20

Ősszel is így indult, hogy tosztunk esni, aztán beadták kegyetlenül a régiót.


UI: richterrel orosz válságban mi történt markersben 26król 3,7kra esett. Juj

Kissherceg írta...

Érdekességek: http://stooq.com/c/?s=s%26p500&d=20090119&c=10y&t=c&a=lg&r=rts+bux+px50+wig20

http://stooq.com/c/?s=s%26p500&d=20090119&c=10y&t=l&a=lg&r=atx+bux+px50+wig20

gazdaságunk erejét nem kell taglalni, szerencse, hogy régiót adnak/vesznek nem országot.

DLPH írta...

"UI: richterrel orosz válságban mi történt markersben 26król 3,7kra esett. Juj"

Nagyon juj volt. Jobban juj volt mint most az otp juj.

Névtelen írta...

bux0912-ben is vannak rések, 14000 felett mintha lenne egy
bobolcsai bácsi szerint:), akinek olvasgattam írásait az index rések ált. előbb kerülnek betöltésre, mint a részvény rései..
ennek ellenére shortolni kell 0912-ben, csak azt az egyet nem tudom, hogy itt kell nagyon beleadni, vagy fentebb, ha felmászunk még...
richter-otp-szerintem ez dönt
több esélyt adok annak, hogy mostanában nem fog oda felmászni, de...
usától nagyon függ, amerre elindul, úgyis arra megy mindenki
2420-ról ír Egon is, ha van vki olyan merész, hogy ott longol szerintem igen szűk követő stoppal kell tenni, ha elindulna fel, ft gyengüléstől most otp jobban függ, mint usa záróktól, hiába ralliznának kint, ha bedől a forint, ráadásul a 300 ft majd minden elemzőnél ott van, akkor nem lesz otp-ben sem erő visszatesztelni semmit, meg gondolom londoni fiúk továbbra is shortolják..

Névtelen írta...

annyi javítás, hogy a rés nem bobolcsai bácsi szerint van...:)))

Kissherceg írta...

Örvendek, hogy visszatesztelte a letörési szintet Én meg kimaradtam a kiszállóból, de a vizsga legalább megvan.... Pofám leszakad :)

Névtelen írta...

Én meg kezdek fosóka lenni, ha longról van szó:(
Már tegnap megvolt a belépési szintem, erre megijedtem a reggeli öntéstől és csak egyötödével léptem be, így is szépen hozott volna, de erre olyan szűk stoppot tettem be, mikor megindult, hogy kirázott.:(
Asszem ezt le fogom írni a füzetembe, amit vezetek, hogy mit rontottam el.
Sose menj szembe önnön terveiddel, ne improvizálj!

Kissherceg írta...

Egészítsd ki azzal, hogy ne akarj megfogni minden kis hullámot :)Irány 12650 buxban, napon belül fordított fülcsésze. Kockázat magas!

Névtelen írta...

Úgy tűnik Richter sem tud tartósan 30000 felett maradni..
hacsak végére fel nem mutyizzák

Kissherceg írta...

így is túl sokáig volt ott :) az általam megrajzol csatiban lecsurog, semmi baj nem lesz :)

Kissherceg írta...

MOL 8600 felé közelít, alakulgatunk...

DLPH írta...

Fiúcska belőled jó tőzsdés lesz. Szerintem. Csak maradj ilyen önkritikus mindig.

Névtelen írta...

Köszönöm a dícséretet.
Még van mit tanulnom, azt hiszem.
Azt kell magamban végre leküzdenem, hogy ha pozíciót nyitok és két percig ellenem megy az árfolyam, akkor utána ne azt keressem, hogy hogy tudnám minél gyorsabban lezárni az üzletet, hogy még nyerőbe legyek.
Legjobb példa a 14000-nél indított hati short... Amit 13790-nél zártam.(
Csak végre lássam meg az irányt, bukjanak kint el, vagy rallizzanak és magasabbról indíthassak rá shortot.
Na a másik dolog, meg a türelem.:)

Kissherceg írta...

Ohh ilyen gondokkal Én is küzdök sajna nyomtam egy TDT shortot otpre, de mini nyerőben zártam 3szor visszavontam, de újra visszaálltam, természetesen ment tovább... Makákó hibák ezek, kinőjjük. Hati egészen alakul, ma is adtam még rá...

Most kiszállót keresem :) Remélem az is megtalál engem :)

Névtelen írta...

anno decemberben 2820-on full tőke otp long
aztán bezúzták 2701-ig, én nem dobtam, stopp 2650 felé, de mikor 2840 felé ért, kb 1-2 ezer ft haszonnal dobtam is, mert közbe rettegtem, hogy bebukik, erre azóta 3000 fölé simán ment...
szóval igen, türelem és a kéz ne remegjen
azt a határidős shortcsomagom meg építgetem szépen.

Kissherceg írta...

OTP nagyon szépen mozog sztm jól kereskedhető. Csodálatos zárásban hatimat megpróbáltam elszórni, de nem vitték el, richter baba akár holnap eshetne is... Mtel is az ék határán táncol, érdekes lesz :)

ui: holnap is vizsgázom, nem készülök semmi jóra anyagilag :)

Névtelen írta...

Egis-ről van valakinek véleménye?
Ukrán piac és arra való tekintettel, hogy az orosz tőzsde ma is minimumot ütött!