Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 19., szombat

Dow

A Dow 8 óráson. Ezt a bontást szoktam használni, ha a következő hétre próbálok nézelődni.


Elsőre arra gondoltam, ha ez deviza lenne, shell ezerrel. De ez index. Azok korrekciózni is szoktak sűrűn. Alaphelyzetben ez short. Nem kérdés. Ha még nincs pozíció, új belépő nem egyszerű, mert benne van fel lehetősége, ami semmi más nem lenne, csak egy gyenge kis korrigálás.A kamatdöntés 30-án lesz, az (elméletben) adhat egy kökést felfelé, de erre nem vennék mérget. Mondjuk egy boll. szalag feléig történő visszarántás benne van. Mint lehetőség. A 8 órás bontás miatt kedd körül a boll szalag fele jóval lejjebb lesz, nem 12500-nél.Shortot ott nyitnék, ha nincs fordulószaga a történetnek. Ilyen piacon nem longolok, de az otp elméletben longolható lenne, ha a korrekció elkezdődne,. Persze szűk stoppal.Csakis. És nagyon kockázatos. Ha egy MACD longjelet kapna, nem shortolnék, várnám a lehetőséget. Megint csak oti long, esetleg beleférne . Hamarosan lesz egy kis pihenő, de a 11800-at megcélzandó, shortépítésbe kezdek inkább longolások helyett. Vagy mindkettőt, rövid longok szűk stoppal , ha van mellette shortépítés is.Amit most látok, a pihenőt, mely közeleg. Ezt a pihenőt sokan vételekre használják majd, ez így természetes. A zöld nyilaknál veszek. Addig csak ilyen faramucin. Ha egy normális korrekció után tovább szakad majd, érdekes mélységekbe látogat. HA pedig innen fordul, csak sokára lépek longba. A fordulónak nem sok esélyt adok.

A devizapiacok viszont borúsabb képet mutatnak. Ha az Aud/Usd masszív eső trendbe kerül, (amit kóstolgat már), akkor egészen vérmedvés időszak jön. Az Aud -dal szembeni keresletcsökkenés , kontra Usa dollárral szembeni keresletnövekedés egyértelműen recessziós jel. Az eur/usd ha becsatlakozik, és shortos lesz az is, nem csak nem longolok, de az L betűs szavakat is elfelejtem egy időre. Ha ez így lesz, egy új eur/jpy shell pozíció egészen sokat hoz majd a konyhára. Csak türelmesen végig kell ülni tág stoppal, nem ugrálni ki-be.

Másik vari, aud/usd nem lesz shortos, vagy fordul longba gyorsan, az eur/usd pedig elindul északnak ahogy szokta, 75 bp csökkentés után kitör a haddelhadd, és száz bika tombol szaggatva a linóleumot.. No erre nem fogadnék. De elképzelhető , ha az ember elég nagy fantáziával rendelkezik.

2 megjegyzés:

JohnnyBravo írta...

Ennek a bejegyzésnek mindig örülök. Látom más álláspontját is. Véleménem elég hasonló.
Én 30-át még messzinek találom, de ha itt maradna az index akkor nálam long, szigorúan este 8 és 10 között. Utána pihi míg újra be nem áll egy irányba.

JohnnyBravo írta...

szia
lassan új stratégiát kell írni, mivel minden szintet áttört. engem bezzeg ilyenkor küldenek idióta képzésre, mikor ......
Hagyjuk. A lényeg hogy erről is lemaradtam.
Merre tovább?lassan hihetetlen ami itt folyik. nem akarom elhinni,hogy képtelen usa korrekcióra. Lehet,hogy a kamatvágás már beépült és 30-án kettétörik minden? közel történelem lenne.