Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. január 19., szombat

Történelem DOW


azóta volt 7500, 14 000, most 12 100

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

a piros nyil melletti szamok mit jelentenek?
koszonom.

Gentlemanus írta...

Hello Kanyisz!

Köszi a csártokat!
Ezek csak megerősítettek abbéli hitemben, amit már régóta én is csártokkal próbálok bizonygatni, hogy itt oltári balhé lesz. Itt csak az a kérdés, hogy függőleges esés lesz-e a csati aljára rövid idő alatt, vagy elhúzódó, évekig tartó időszak.

Egyébként egyetértek azzal a meglátásoddal, hogy a jövő indexe a Nikkei 225 lesz. Jenki indexek shortra, japó pedig shortról bullra vált át. Így mozognak át az alapok regionálisan.

Ilyen hosszúságú csártot is látván, magam részéről minimálisan indexfeleződést várok a hamburgerzabálóknál.

Gentlemanus írta...

Azért halkan megkérdezem:

azt mondjuk, ha kitör egy csatiból az árfolyam, akkor ugye általában csati magasságát emelkedheti. A csatornatetőt most folyamatosan teszteli vissza az árfolyam.

Lát itt valaki esélyt arra, hogy ebből a 208 éves folyamatosan emelkedő trendcsatornából csatimagassággal törhessen ki az árfolyam? Mi kellene ahhoz, hogy ez így legyen?

Az én véleményem szerint ennek a felfelé kitörésnek az esélye egyenlő a nullával. Azt gondolom, hogy ultrashort időszakba lépünk.

tozsdenyul írta...

a piros nyilak melletti számok árfolyamok - a bal oldal szélén függőleges tengelyen logaritmikus skálán az árfolyamot látod,a nyilak melletti számok, az adott szinthez tartozó árfolyamot jelölik.

E szerint a csati teteje 9900 körül van, a csati közepe 5000 körül. Az ábra szerint 2000-ben volt 14000 körül.

Tetszenek amúgy a logaritmikus chartok :)

Én nem várok idén meredek zuttyot, sőt, év végére akár pluszban is lehet majd a Dow (elnökválasztás is lesz).
De 2009 szerintem nagyon csúnya lehet...
Majd meglátjuk.

DLPH írta...

Gentlém ezt a Japán dolgot mire alapozod? Tisztelettel :))
Ázsiával szemezgetek, India érdekes lehet, még nem gyarmatosították rendesen. Persze csak szerintem. Japánon sokat filózom, és eldöntetlen az ügy, Kínát kilőttem, nem bántom. Emlékszem a Japán gigabull után amit meséltek régi barátaim akik már akkor is tőzsdéztek....nem egy leányálom egy hirtelen elfeleződés.
Nem bántom, a 45 fokos dőlésszögű emelkedő hiperbullból rendesen kipottyant.

De Japán... nem tudom eldönteni.
Sok szól amellett, hogy ne. Szintén kipottyant az emelkedő csatjából.De nem a sokévesből, olyan emelkedője neki nincs.Mi szól amellett, hogy igen?
Szerinted? Nem értem, az én olvasatomban rondán fest.

kanyisz írta...

lilia,
tőzsdenyulat kiegészítve: az elemző lerajzolta 2001-ben, hogy a cstorna alapján mi képzelhető el=vastag piros nyíl lefelé. A számok azt jelölik, hogy a különböző sintek (sávközép, sávalj, stb.) hol keesztezik ezt.

kanyisz írta...

gentle,
szerintem most valahol a sáv tén csücsül és azt dönti el, visza a sávba, vagy fel.
De meg kell nézni a heti chartot is, majd bemásolom. Abban még van egy nagy ellenállás kb. 11500-nál, az előző csúcsnál.
Addig, míg ezt át nem töri, nem beszélnék nagy zúgásról.

Gentlemanus írta...

DLPH

Azért gondolom ezt a Nikkei-jel kapcsolatban, mert überhosszú konszolidációs szakasz van mögötte, és erőteljes lefelé irányuló trend után érte ez a hosszú konszi szakasz.

Gentlemanus írta...

Kanyisz

Világos, amit mondasz, én is látom. Csak arra próbáltam kitérni, hogy egyszerűen nem létezik az az érvrendszer, mely mentén felfelé kellene az árfolyamnak kitörnie. Tőzsdenyúl elnökválasztással kapcsolatos meglátása talán az egyetlen érv, mely valamennyire megtarthatja az árfolyamot, mert azért most hogy nézne ki bokorgyuri elnöki ciklusa egy irgalmatlan zakóval. Szerintem a hiperlong emelkedő trendcsati teteje fölötti lebzselése sem más, mint egy fals kitöretés. Az 1966-tól 1982-ig történő shortszakasz dupláját emelkedte vissza az árfolyam, innen csak lefelé van út.

kanyisz írta...

Na így kiegészítve, akkor hasonlóan látjuk. Szerintem is több érv szól a csatorna alja mellett.
Sőt korrigálom előző álláspontom, mert most jöttem rá, amivel érveltem nominál, ez pedig inflával korrigált.

Ha az inflával kiigazított sp-ből kalkulálod az inflát és visszaszámolsz dowra, akkor ezen az ábrán a DOW nem is csinált új csúcsot (csak inflálodott) és a sáv tető alatt van.

Névtelen írta...

Három megjegyzésem lenne:

1.) Feltűnt-e bárkinek is, hogy ez egy 2001-es elemzés?
2.) Szerintetek lehet extrapolálni száz évvel ezelőtti szabályszerűségeket mára? (Szerintem nem, mert alapjaiban váltotak meg a gazdsági viszonyok.)
3.) Cui prodest? (Mármint a krach.)

yesterday

Névtelen írta...

Ezt kifejeltettem:

http://stooq.com/q/?s=djia&d=20080118&c=mx&t=l&a=ln&b=1

drop írta...

yesterday-jel tökéletesen egyetértek, az ábra szép, de következtetéseket levonni belőle nem lehet. Azt inkább az érkező USA gazdasági adatokból kellene megpróbálni.

Névtelen írta...

És akkor még nem beszéltünk olyan "apróságokról", mint elnökválasztás az USÁ-ban, Kína, az arab befektetők, a terjeszkedő Oroszország, Japán szerepe, környzeti anomáliák, globális felmelegedés. Szerény véleményem szerint túl sok ismeretlen van a képletben ahhoz, hogy szimplifikált válaszokat lehetne adni arra, hogy most jön a Nagy Krach (vagy Medve).

Gentlemanus írta...

Yesterday

Nem gondolod, hogy naívság azt feltételezni bármelyikőnkről is itt ezen a blogon, hogy csakis a vonalak, tehát a szent TA büvöletében él és csakis ez alapján hoz bármilyen döntést, bármilyen más tényt vagy körülményt figyelembe se véve? Azt hittem, kicsit értelmesebbnek tartasz bennünket attól, hogy ilyen, ún. szimplifikált megállapítást tegyél.

Kíváncsi lennék konkrét meglátásodra, hogy milyen tények, adatok, stb. alapján gondolod pl., hogy a jenki indexek nem lefelé irányban fogják folytatni, hanem megbikásodnak, tehát erővel elrugaszkodnak a csatornától felfelé irányban?

JohnnyBravo írta...

Üdv Mindenkinek.

Én személy szerint Usa-tól kis korrekciót majd további zuhanást várok.
Japán: hát igen, elég sok elemző ajánlja viszont nem hiszek benne, nálam lutri. Sokkal többre értékelem a Fekete kontinens az az Africa egyes indexeit, de inkább cégeit. A következő időszakban óriási tőke folyhat be egyes országokba. Főleg infrastruktúra, építőipar terén. Hosszútávon jó lehet. Egész jó ETF-ek vannak már rá.
Kína és Brazília magávla hordoz szerintem egy nagyobb korrekció lehetőségét. Utána jó lehet.
Oroszok még szintén érdekesek lehetnek. A kérdés csak annyi, hogy ha esetleg Usa bukik kiket visz magával.

kanyisz írta...

Én egy kicsit többet gondolok a TA-rol, főleg hosszú távon. Sajna nincs annyi tőkém, hogy megengedjem magamnak, e szerint kereskedjek.
A korábban be tett olajgarafikon pl. az elmúlt időszakban majdnem egy az egyben hozta a TA-t.

A betett grafikon mindenekelőtt tény és nem elemzés. 1800-2001 közötti tény. 200 év, nem árt tisztelni. Mondjuk pl. arra egyértelmű választ ad mekkora marhaság a beülős stratégia. A 200 évből kb. 80-ban minden nyugdíjas pórul járt volna ha egyéni számlára részvényt pakol.