Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 5., kedd

gondoltam hasznos lehet

Eppen a mai otp trademet elemezgettem es kerestem hol lehetett a hiba, vegul arra jutottam, hogy nem volt hiba. 280-on vettem mert gondoltam elindul felfele (sav) szepen el is indult majd hirtelen rossz adat es 190-en kivagott a stop, nem 1 oriasi veszteseg boven belefer. Igaz 320-nal 0-ba huzhattam volna a stopot, de nem akartam kirazodni. oras + 5perces chart sem arulkodott semmi "veszelyrol" sot eppen ellenkezoleg. Sajnos az adatoknak meg van az a tulajdonsaga, hogy percek alatt atrajzoljak a chartot a legvaratlanabb modon erre van a stop ami most valoszinuleg megvedett 1 nagy adag buktatol. Jo lehet azt mondani ne tradelj ha adat jon, de akkor szinte egyetlen 1 nap sem lehetne tradelni.

Csak 1 mondatert irtam ezt az egesz bejegyzest amit gondolom mar minden kezdo hallott, olvasott, de nem art az ilyet ismetelgetni:

"Addig ne tradelj amig nem tudsz stop szintet meghatarozni!"

12 megjegyzés:

gepida írta...

szia

"Jo lehet azt mondani ne tradelj ha adat jon, de akkor szinte egyetlen 1 nap sem lehetne tradelni." Nem hibáztál ebben, az adat váratlanul jött ki egy órával korábban. Nem egyszerűen várakozáson alúli volt, hanem katasztrofális (szerintem).

Általában a külföldi indexeket is nézem, és érdekes módon a nyugati indexek (és a lengyel is) gyögyörűen elkezdtek esni már sokkal korábban, "mintha sejtetek volna valamit" :). Az Oti-t meg rendületlenül vette valami hülye 350-en. A nyugati indexek mozgása szinte előre jelezte, hogy baj készül, mi meg amíg lehetet szokás szerint szembe az árral. Csakhát ugye széllel szembe nem lehet...

Lényeg: Érdekelne milyen célárad volt a 280ra, ha napon belülre spekuláltál. Nehezen hiszem, hogy legjobb esetben is 350/380 fölé emelték volna ma, azért a 70 forintért (- költség) nem tudom.
Ha napon túlra tartottad volna akkor mit vártál?

(ps: Én ma shortoltam az otit, ezért érdekelne, hogy aki longolta azt mi vezérelte. Köszi.)

mocskos_spekuláns írta...

swing lett volna tegnaprol, gapet szepen megvettek nap elejen es forgalom is volt, 7800ig vartam volna a heten, 7401en volt a kovetkezo stopos vetel nem aktivalodott, szerencsere. A vetelre az ok az volt, hogy savra szamitottam 7300-8100 kozott.

Nem figyeltem a kulfoldi indexket, swingre szantam. + Forumrol lattam csak, hogy adat volt.

gepida írta...

Köszi.
Ez érdekes, akkor leírom az én sztorimat is, szerintem elégé tanulságos. :)

Totálisan ezt a 7300-8k közötti swinget játszottammeg, még pénteki vételekkel. Nagyon jó bekerem volt pénteken olyan 330 körül. Hétfőn kinyitunk, szuper gap up. Na mondom király vagyok, meglesz a héten a cél. Erre mi történt hétfőn? Totális pozitív külföldi hangulatban egész nap adták az otit. 350en ugrottam ki belőle "anyázva a világot". Hulla gyenge a papír! Innetől kezdve ma már csak a másik írányú beszállót kerestem. Erre mi történt? Elkezdték rendületlenül venni. Ki is akadtam rendesen, de szerencsére az usa adat megküldte a pokolba az egész piacot.:)

Névtelen írta...

"Addig ne tradelj amig nem tudsz stop szintet meghatarozni!"
en errol szeretnek egy hosszabb posztot olvasni...es szerintem masok is...
ha eddig stopot hasznaltam, mindig kiutottek, es fordult is rogton.
azota lelektani stopom van, amit persze nehez betartani..es a piac neha gyorsabb is mint en...

mocskos_spekuláns írta...

hetvegen ha lesz idom osszehozok valami kisebb irast a stopokrol.

Névtelen írta...

Lilia, ezt olyan jól körülírtad, mintha az én tapasztalataimat írtad volna meg... :-(
Én is egyelőre csak próbálok barátkozni a stop-okal.

Speki, ennek nagyon örülnénk. Különös örömmel töltene el, ha illikvidebb papírok esetére is utalnál, hogy ott, hogy lehet védeni a tőkét...

blue

Névtelen írta...

amugy megint ugy jartam, a szep 420as hatimnal, a lelektani stopom 350 volt, ki is dobtam, fordultunk is nyomban, utom a fejem azota a falba.....mostmar 500 felett jarunk...
szoval okitsatok.-..!
:D

Névtelen írta...

ha meg nem hasznalnek "lelektani stopot", akkor meg tuti szabadesnénk...
szoval onuralom van, stopszint betartasa megvan, magaval a stopszinttel van a baj, (illetve annak meghatarozasaval)....
de szornyu latni a bukot, a brokidijat is, hogy pont OTT fordulunk, ahol kidobom a pakkot....

Névtelen írta...

ez a stop ma engem is megviccelt.
7430-as hetfo reggeli OTP-t dobta ki a 7040-es stop... hat ez nem jott ossze...

igazsag szerint annyiban megis elegedett vagyok magammal, hogy legalabb konzekvensen elkezdtem hasznalni a stoppot. Feleves ontrenirozas eredmenye. es megnyugtato erzes volt tudni folyamatosan, mennyi a max buko (volt mar -30% egy papiron, aki ezt eddig nem elte at, csak az tud stoppos kiuteseken igazan idegeskedni :)

viszont ezt a stopbelovesi szintet erdemes lenne (ujra) vegigjarni - ki hany % bukot engedelyez ilyenkor, mi alapjan lehet a leszurasokat megelozni

de igazsag szerint ezekben a hetekben annyira ugralnak az arak, hogy lehet ilyenkor nem is egy standard longpiacon hasznalhato stopstrategia a megfelelo (az enyem szerintem ilyen) hanem egy meg specialisabb

gepida írta...

Nagyon érdekel engem is egy alapvetően TA-s befi/speki stopszint meghatározása.

Leírom az én variációimat: (Über speki, elsősorban napi, heti szinten trédelő)

Nem egy egyszerű dolog ez szerintem. Elsősorban függ az időtényezőtől. Gépbe stopot nem rakok, mivel egész nap úgyis monitor előtt vagyok. Ezek olyan "elméleti stop" szintek.

1., DT szinten lehet stopot rakni a kijövő adatokra várva
2., Rövid- közép táv: Erős támasz fölött veszek, ha esik a támasz akkor stop. Erős ellenállásnál vica-versa.
3., Meghatározott maximálisan elviselhető bukáshoz teszem a támaszt. fél-egy-másfél-két százalék

Mindegyik stopot akkor aktiválom, ha a forgalom meggyőz az esetleges új írány helyeségéről. Picit emocionális is a dolog, legalábbis nálam. :) Nagyon várom mocskos_spekuláns cikkét. :)

Névtelen írta...

en is varom...:)
aztan visszaszalltam longba 449en...:)most varom a reggelt.

Névtelen írta...

02-06 21:12 EUR/HUF 264.80

Ez elég csúnya.. Szerintetek mi jön holnap a BÉT-re? Azért ez már kihatással van rá, nem?