Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 3., vasárnap

OTP 3 éves chart - Vers2.0 Bővítettebb változatban

Sziasztok!

Mocskos Speki OTP grafikonjaihoz csatlakozva, én is berakok egy OTP TA elemzést. OTP 3 éves chart-ját látjátok.

A vonalakból az látható, hogy a tavalyi csúcsfuttatás óta teljesen eső trendre váltott ez a papír. Többszörösen eső trendben mozog: egyrészt a lila vonalak közötti eső trendcsatornában, másrészt ékekben is mérhető esést produkál. A sötétzöld vonalak közötti ékben szépen mozog lefelé, ezen éken belül is berajzolható citromsárga ékből már kiesett. Berajzolható egy világoszöld ék is, melynek alja környékén tartózkodik most. A 6800 és 8100 közötti tartomány egy fontos sávja e papírnak, ennek a szintnek a kemény megdöngölése tud csak teret nyitni a papír további árfolyamemelkedése előtt.

Jól látszik, hogy e bázissáv felső vörös trendvonala és a felső zöld vagy piros, vaggy citromsárga vonalak ( e felső vonalak ugyanott vannak egyébként, csak az ékek, sávok könnyebb láthatósága miatt rajzoltam ki több színnel is ) egy háromszög csúcsát képezték, innen hatalmas intenzitással, növekvő forgalommal tört le a papír, visszaesett a bázissávba, ezért elvárható a sáv aljára történő esés.

Persze a sötétzöld ék aljáig ( bázissáv aljáig ) történő leesés nem azonnali történet, mert egy pozitív légkörben e gyenge papír is megpróbálkozhat emelkedéssel. A világoszöld ék aljáról, ahol most tartózkodik - esetleg egy leszúrás után - van esély egy kisebb emelkedésre, legalább a citromsárga ék aljának vagy még jobb esetben a kulcsletörési szint ( felső vörös vonal ) visszatesztelésére. Nem hiszem, hogy most meg tud maradni e 8100-as szint fölött. Markánsabb, biztonságosabb vételi pont egyébként a sötétzöld ék alján van. Egyébként távolabbról megnézve a zöld ék csúcsa kb 6k ( 5600-6100 ) körüli részvényárat jelez.
Sok szerencsét.
P.s.:
Az ábrában jelzett vonalak a szerző fantazmagóriájának szüleményei. Mindenki saját felelősségére értelmezze és alkalmazza az abban leírtakat. Különösképpen nem érvényesek az elmondottak bármely, jelen pillanatban még nem ismert, ad hoc módon bekövetkező, nagyobb fajsúllyal rendelkező történések esetén.

5 megjegyzés:

DLPH írta...

Szia :)

Egy 8100-es visszatesz beleférhet, lásd nemzetközi szentiment. Ha több, akkor fordul (fel) :))

Addig nem.

Kissherceg írta...

:) Gentle komám :)

Névtelen írta...

Hát ezzel nem értek egyet. Szerintem ezeket a szép színes grafikonokat olyanok rajzolják, akiktől elvették a színesceruzát kiskorukban. (Gentle, bocs, igazán nem akarlak megbántani.)

Olyan ez, mint a Roschar-teszt, mindenki azt lát bele a pacákba (grafikonokba), amit akar. Ha szar a hangulat, akkor mindenki mindent temet, ha viszont pozitív, akkor ugyanaz az ábra hiretelen a "napos" arcát mutatja felénk.

Gentlemanus írta...

Yesterday, nem azért húztam ki mindenfajta színekkel a vonalakat, hogy szórakozzak, és mert elvették tőlem a színesceruzákat gyerekkoromban, hanem azért, hogy meg lehessen jobban látni a különböző alakzatokat!

Névtelen írta...

Gentle, ne sértődj meg kérlek, nem komolyan írtam. :-)