Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 7., csütörtök

túlzás nélkül...

Háj!
Ahogy én látom: a subprime megspékelve a recesszióval nem lett elég a nagy puffanáshoz. Megvették.
Érdekes, hogy miközben a FED nyugtat az egyes tagok pánikot keltenek : arra az asztalra szarnának ahonan esznek??? ennek mi értelme van.
Nem ismerjük a valódi okot- kicsik vagyunk ehhez.
Egy fontos tényező: az amerikai nép fizikai megvédése elbukott ( afganisztán és irán) az amcsik szemében ez két kis csóró nemzet olyan mintha én a pincében lévő csótányt nézném, ott lent valahol....
majd mi megmutatjauk - és nem sikerült.
Ez eléggé rossz pont a bush érának....
Másrészről azt tapasztalják, hogy bár nem keresnek sokkal többet, de sokkal több mindent meg tudtak venni, majd jött a hitelátárazás és kaptak egy pofont. Érdemes megnézni a preferált keleti parti nagyobb városok agglomerációjának elővárosi ( kertvárosi) részsét megnézni... ha valaki arra jár feltétlen béreljen egy autót és kocsikázzon kii arra. Az élményről kéretik itt beszámolni ( hitelesség kedvéért kérem)....
nem mellékes mindemellett, hogy akinek van megtakarítása ( elég sokan vannak !!!) azoknak a virtuális vagyona legalább 40%-ban részvényekben van. A többség nem az az ideges fajta aki naponta nézi az árfolyamot, klasszikus kosztó nézet, ha bíznak egy cégben negyedévről negyedévre vesznek a papírjaiból!!!! és csak gyűjtik és gyűjtik és gyűjtik...
az enron összeomlás ezért is volt annyira fájdalmas...
Választás éve van, ha kiderül, hogy a bush éra nem tudja a felhalmozott vagyonuk biztonságát sem garantálni, akkor mccain-nek reszeltek és az egész pereputtyot a zsíros kis megélhetési forrásaikkal együtt kihajigálják a fehér házból, meg a több ezer!!!! háttérintézményből.
Ennek az erőnek feszül neki a sok ezermrd USD tartalékot felhalmozott országok "bevásárlási" kényszere, akik többsége utálja a bush-t meg a kis csapatát, ezért megy a passzír rendesen.
"ott van a fejekben a félelem: megveszünk benneteket kilóra!!!!"
A világ irányítása feletti hatalomátvétel , vagy az irányításba aktívabban beleszólni akaró, az elmúlt 20 évebn megizmosodott államok képviselői követelik magukhoz a hatalmat.
Nem volt elég a sok-sok figyelmeztetés az ensz-ben, a biztonsági tanácsban , a kereskedelmi szabályok elleni tiltakozásban, most alattomosan belülről fúrják a nagy várat.
szerintem egyre nagyobb sikerrel....
talán nem véletlen, hogy a szinte a semmiből jövő "obama" ( csak halkan....vs "osama") ekkora skert ért el... mégis kinek az érdeke lehet egy újabb báb felállítása???
Na jó ne menjünk bele ...
ezeket csak úgy lehet megérteni, ha az ember járt már a keleti parton a nyugati parton újmexikóban, látta dolgozni az ázsiai kisembert építeni a nagy felhőkarcolót és látta kisimult arccal sétálni az arab "munkást". Talán összeáll a globalizmus erőviszonyainak iránya...
Hát röviden ennyit a nagy dlph monológhoz.

3 megjegyzés:

zuzzo írta...

ha ez így halad tovább bush nevét lassan kiradírozzák örökre az amcsik...
http://money.cnn.com/2008/02/06/news/economy/stimulus_senate.ap/index.htm

Névtelen írta...

Ez nagyon jó kis írás volt, zuzzo, gratulálok. Teljesen egyetértek veled.

Kissherceg írta...

jamjam... választás éve lesz, összeszedik magukat. Lassan Te is beszállhatsz Zuzzo :)