Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. május 10., szombat

Esésről beszéltek

Rendben. Azért kiegészíteném azzal, mit gondolok. Összességében : a kép vegyes. A szentiment ideges. Elég egy kis szikra, és long realizálások indulnak. Vegyes...és még finom voltam...hogy lehet az, hogy az esés (hívjuk inkább ereszkedésnek, mert ez az) kezdetén a béten 24K fölé megy a hati? Régóta először látok némi erőt a béten. A devizapiac most azt mondja : short. Ez sem semmi. A gond ezzel meg az, hogy beereszkedtek olyan helyekre az árfolyamok, ahol már a trend megfordult. Mint egy óvatos barlangász a mélybe, leereszkedtek az árfolyamok, szépen , feltűnés nélkül. Az indexek meg tartják magukat....szóval a kép vegyes. Ez jó előszele lehetne egy jövő heti kiadós zakónak is. Node...a gond inkább Ázsiából jött eddig, erről nem nagyon esik szó, Usa szépen tartja magát, Ausztrália pedig képes emelkedni és kitört a sávjából fel. Ez az esés ....nagyon lassú. Láttam már esést életemben eleget. A saját számlaegyenlegem kőként való zuhanását is. Meg más egyéb eséseket. Ez vicc. Ha azt gondoljátok, hogy ebből elindul a para 2. hulláma, szerintem tévedtek. Az minden esetben akkor kezdődik, amikor mindenki azt hiszi, hogy NEM LEHET esés. Már a szomszéd kisgyerekei is az udvarban a részvénypiacok csökkenéséről kiabálnak, és nem vizipisztollyal lövöldözik egymást, hanem gonosz mód vigyorogva 18K-s Mol és 5500-as otp árfolyakmokat hajigálnak egymás fejéhez.
Olaj : ez egy probléma. És lesz is , míg a 130-at nem éri el. Ha onnan mégsem fordulna (magam erre számítok), hanem megy tovább fel, ahhoz már a dollár segítsége is kéne, egyelőre így emelkedik az olaj, hogy a dodó nem egyengül érdemben , inkább stagnál. Ha elkezd gyengülni, az olaj kilő, ha kijön egy hír ami kedvezőtlen a részvénypiacokra, az olaj kilő, ha semmi sem történik és minden oké, .....az olaj akkor is kilő. Előre árazódnak a dolgok, csak mi kullogunk az események után. Be van már kalkulálva a 150 dolláros olajár minden következményével idénre...ennek ellenére képesek az indexek komótosan emelkedni. És ami fontos, hogy ez az esés sem lesz pánikszerű, hanem komótos. Olyan semmilyen. De ha valószínűséget kéne adnom, a csökkenésnek adok. Persze a kép vegyes. Hogy ez miként érinti a bétet.....lehet, hogy alig. És ennek adok nagyobb esélyt... Szóval sanszosan lesz esés jellemzően a világ részvénypiacain, de azért meg kén enézni meddig. Az okok pedig....szerintem egy széles emelkedő csatornában megy jellemzően felfelé minden. Amíg nincs új probléma, a régiek nem elegek egy új világvégéhez.

Dow : megpihent egy kellemes támaszon. Ez egyben jó belépésipontot is ad, mert innen fel vagy le érdemes forogni. 12810-től long, rühellem a célárakat, de mondjuk sacckb 13240 -ig. A célárat nem kell komolyan venni. 12690-től short, mondjuk sacckb 12420-ig. 12220 alatt már nagy a baj és zuhanni fog mint egy kő.És még annyit, ha innen egy kis hezitálás és pár napos töttyögés után ismét felfelé indulna, akkor az még erőseb jel a longra. Lefelé 12200-ig nem beszélnék semmilyen problémáról.A recessziót beárazták már. Kéne valami....mert erre nem lesz szakadás. Ereszkedés lehet, semmilyen piac lehet, az olaj még vélhetően megy fel , ez sem kedvez.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

dow lefordult a 200naposrol. illene isszatesztelni az 50 naposig....

Névtelen írta...

DLPH!
Köszönet az érthető helyzetképért ebben az iránytalanságban.

drop írta...

"A recessziót beárazták már."
Az előző recesszió végére kb. 50%-ot esett a DOW, most 9%-nál járunk...