Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 10., kedd

Olaj szerintem

Óráson egy olyan 65-70 % -os bullish jelet kaptam innen, ahol most van az árfolyam (137,xx).
Ez azt jelenti, ha igaz, és működik, hogy ma-holnap új ATH-ra megy. Az durva lesz a rv piacoknak megint. Sajnos. Eur/usd szakadás alatt picit gyengül, nem szakad tovább, azóta brutál veszik.

"A Gazprom 250 dollárra várja az olaj árát" de aranyos :) mé nem 1000? az jobban hangzik ..

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia DLPH (és a többiek)!!!

Amióta írtad az előbbieket az olajról, elég rendesen szakad...jelenleg 131körül van. A Usd/Jpy is 107.4 körül van!Eur/usd is 1.545 körül jár, dodo erősödik!
Írnál pár sort erről a megváltozott helyzetről??? Köszönöm

Névtelen írta...

Én pl nem félek, hogy nem lesz emelkedés. Hinta-palinta. Pénteken fel, ma le. Nagy lendület és hopp...Ugrás! :)

Guszt

DLPH írta...

Szia. Lejjebb vannak belépési szintek egy képen, ott lehet longolni az olajat. Most egy TA helyzet alapján ennek brutált kellett volna menni. Ellenkezőleg ment.Ilyen a tőzsde. Annyira nem működik semmi, vagy nem látok most tisztán, hogy nem szeretnék érdemben állást foglalni.
Az olaj bizonyosan menni fog fel, ebben nem kételkedem. Hogy meddig, mennyit és hova korrigál...most az 50 % fibo szint lehet jó belépő.
Stoppot használjatok !!!!!!!!!!!!!!

Ha újra összeszedtem magam, ezt is visszahozom. De most egy kicsit lenyugszom. Valamit elrontottam, csak még nem tudom mit.Át kell gondolnom a jelen helyzetre jó taktikát, mert nem nagyon jön be semmi. Ezért most nem tudok okosakat mondani Neked. Ne haragudj.

Az bizonyosan igaz, hogy CSAK megfelelő pozíciómérettel dolgozzatok, és CSAK stoppal.
Régóta nyűvöm, tudom, hogy év végére mennyi lesz a számlán. Le nem írom. De nem tudok veszíteni. Szar érzés. És mostanában egyre gyakoribb. Ilyenkor félrevonulok.

Sok pénzt.

Névtelen írta...

Köszönöm a válaszod!

Egyébb iránt marha szar most a helyzet. Én legalábbis nem igazodok ki rajta. Oti longot tartok 6.8-ról, de marhára nincs kedvem eldobni...majd meglátjuk.
Usa is inog össze vissza, határozott irány (számomra) nem látszik.
Mégegyszer köszönöm!

Névtelen írta...

Mindenkivel megesik.
Medvepiac van, + csapkodas, idegesseg.. mindenki ebben a cipoben van..igy meg jobb a naplo.
Lilia

nemar írta...

Rengeteg hasznos beírással segítettél mindenkinek már eddig is. Na, meg a példamutatás emberségből. Ez egy nehéz év, én is csúnyán buktam még tavaly ősszel. Dühöngtem is, nem kicsit. (nagyot)

Várunk vissza mihamarabb!!! Köztünk a helyed :-)

Névtelen írta...

DLPH!

A CNN-n hallottam, hogy a Szaudiak napi 500.000 hordóval növelik a kitermelést, szvsz. ettől esett be az olaj. Ezt nem láthattad előre.

banyaiz

DLPH írta...

Köszönöm a vigasztalást, aranyosak vagytok. Tulajdonképpen már nem sok dolog aggaszt, csak otp 6800-ról, eco 138-ról és néhány kósza hati long, 24K-22K között szórványosan. Ja meg a csodaváró papírom. A genesis kultusz-átverés hulladék. Vagy mi a szösz.
Na ha bakot lőttem, akkor az idei nyereségem elpárolgott mindenestől mindehonnan. Az az eset már nagyon rég volt.

Ez van. Most ezt kell szeretnem. Csak sajnos nem megy. Köszönöm a vigasztalásokat.

Persze mindre van orvosság, lehet biztonságosan is trédelni, csak az nem hoz annyit. De ilyen piacon lehet, hogy arra állok át.

Gentlemanus írta...

Szia DLPH!

Biztonságosan trédelni? Ilyen piacon, meg nemzetközi környezetben? És az melyik módszer? Szerintem minden lutri most! Kész átverés show, báró uramékkal.

DLPH írta...

Jó reggelt Gentle! Legyen kellemes a mai napod is. Ez a módszer egy kizárólag technikai alapon szisztéma szerint "bejelző " módszer, amely minél inkább volatilis a környezet, annál hatékonyabban működik. Gondolkodás, érzelmek, rendszerszemlélet , makrók, mikrók kizárva, nincs rá szükség. Csak csinálni kell.
Valóban igaz, ez most egy lutri piac, nem is emlékszem ekkora összevisszaságra.

Szép napot Neked:)

Kissherceg írta...

devizák továbbra is longosak :):) eur/jen és USD/jen is szép egyelőre...

akpo írta...

Na en is addig bohockodtam, amig csak sikerult beszallnom a devizak mozgasat es papirokat figyelve. Szereztem is minuszt az elmult hetekben. Jelenleg nekem sem megy, sokkal kevesebb ideje kereskedem, mint pl. DLPH, tehat nem nagy szó, ha én mondom, hogy NEM ÉRTEM, MI fOLYIK!
Lehet vissza kéne állnom nekem is a szigorú technikához, amit DLPH mond? Eddig csak azzal kerestem az évben.

Gentlemanus írta...

Egyébként tessék figyelni, hogy 10Y note lopakodó üzemmódban van!

Kissherceg írta...

Ezzel mire utalsz Gentle komám? :)

Gentlemanus írta...

Hát arra Little herceg, hogy ez is inkább longot erősítő körülmény. Persze a tn egymagában még kevés, de ha több mindennel kombinálod, akkor talán már másabb értelmezésbe kerül. Például ugye a carry devizák is inkább longos felállást mutatnak jelen pillanatban.

Kissherceg írta...

Értelek, igen mi is néztük, longot erősíti a részvény piacon kívül sok minden... Tiszta káosz most a piac.
USAban itt 200környékén megnövekedett a forgalom, ha figyeltétek, szvsz lehetne gyűjtögetésnek is nevezni azt ami zajlik... Képezhetnénk itt egy aljat pl és ezt a hetet kibekkelem hatiban (meg a következőt is)... :) Ahhoz, hogy nyerjünk a piacnak bekell áldozni vmit, most a türelmemet próbálom erősíteni :)

DLPH írta...

Ha bizonyosan tudnám, hogy eljő a meghúzás, nem lenne semmi gond. Tartja az ember, eláll. Keresem a precedenseket ilyen esetekre , de nehéz lesz szemléletessé tennem, mert havi bontásban jön csak elő, olyan régen volt. Mindegy, kell a precedens, mert ez ritka mint a fehér holló.

Taxy írta...

Üdv dlph és kissherceg!
a helyzetünk teljesen ugyanaz és úgy gondolom, hogy ha már eddig kivártuk és nem likvidáltak, akkor remélhetőleg idő kérdése és "beérik" ill. nullába fordulhat vissza a pozink eredménye. Ránk férne egy gyors felpattanás, mint februárban, csak forgalom is kellene hozzá, ami ilyenkor nyáron elég reménytelen (én el tudnám viselni úgy is).
Várom a medve kifulladását, üdv: Taxy

DLPH írta...

Taxy üdv.

Névtelen írta...

DLPH, hihetetlen, de tényleg igazad lesz, az olaj száguld és megállíthatatlan. És ami az ATH-t illeti, simán meglehet a héten.

üdv