Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 4., szerda

Szerda napi elemzés

ez csak vicc, én nem foglalkozom 1 nappal, mert bármi történhet, de nagyon hangzatos a cím...vonzó... :)

De mondjuk a poén kedvéért nézzük shortos szemüveggel a köv 3 nap és 1-2 hét lehetőségeit :

Carrytrade támogatás : nem örvendetes, hogy egyetlen carrys kereszt sem shortos.Még. Ez egy jelentős kockázati tényező shorpozíciók kiépítésének elvetemült tervéhez. Vannak olyan napok, amikor egyszerűen fittyet hányva részvénypiaci esésnek, a carrysek özönölnek poziba, aztán az index másnap igazít magán egyet felfelé. Aud/usd buy trendben, de ami igazán aggasztó, az eur/gbp masszív long trendje fordulni látszik, de legalábbis belekezdhet sávozásba , a 0, 8100 feletti tartomány jelenthetne újabb kedvező scenáriót egy immár széles körben tovagyűrűző ingatlanpiaci tényleges válsághoz. Mert ez így csak maszatolás. a 61,8 % fibo korr. szint olyan mélyen van, hogy nem is érdemes leírni. Amíg a carrysek nem hajlandóak kiözönölni poziból , addig a felpattanás lehetősége fenyegető véres kardként lóg a légben.

Dax :6900-6930 ismét elérhető, nincs akadálya lefelé, 6910 átnyesése után gyorsan 6850-re pottyan, ott viszont buszmegálló, háromszoros buszmegálló, ez egy őskövület, ha azt átviszi, nyugodtan shortolható (a bátrabbak addig is megtehetik), mert a 6600-as tartomány várja szeretettel. Ahol megint csak vitéz támaszok állnak harciasan a további esés útjába. Imádkozni érdemes, hogy ne csináljon egy duplaaljat 6850-es lehetséges minimummal , és ezt az őskövület háromszoros támaszt vigye át szép piros gyertyával, mert ha ebből megpattan fel, erősen meg is indul.Sajnos long trendterületen halad az index, ez nem jó.

Dow : Szépen néz ki. Eddig legalábbis. Volt 2 szakadási fázis, amit sikeresen , minden különösebb támogatás nélkül , pusztán index alakzati elemtés és klasszikus , széles körben elterjedt elemzői módszerekkel látni lehetett. Hurrá. a 13100 -nak kétszer nekifutott, látszarta másodszor kitörés volt, de az éles szemű shortos azonnal kiszúrta, hogy ez fals kitörés (hogy mitől?....még egyszer egy ilyen scenárió nem mostanában fog bejönni...), 13100-12480 durva. Szépen lehetett kaszálni vele. Én nem foglalkozom olyan indexmozgással, ami nem támogatott. Így ebből sikeresen kimaradtan. És most a 12700-12400 itt van ...megvolt. Gratula. Semmi sem támogatja még mindig. Így aztán mint egy szemfüles ügyes kisfiú, ebből is kimaradtam. A párnát tele is zokogtam emiatt, most mehet mosásba. De shortra fel ! 1-2 nap konszolidáció után a 3. szakadási fázis is eljöhet, ügyesen észre kell venni, hogy mikor kezdődik. Ha megint semmi háttértámogatással áll neki, nem fogom tudni mikor kezdődik, csak ha már tart,azt kiszúrom. Annyit még én is észreveszek. A 12270 el is érhető ily módon, azt átszelve és végre már támogatással, lehet további shortokat nyitni, azzal a pici reménysugárral , hogy végre meggazdagszunk, mert eszelős szakadások indulnak. Árnyék a tűző napon, hogy ezt a 2 szakadási fázist nagyon kevés index másolta le. Mintha önállósította volna magát a dow, magányosan pánikol. Ehhez hozzájárul az is, hogy pld Európa az amcsi örömmámorból sem vette ki úgy a részét. Ezért most szakadni sem tudott annyit.
--------------------------------------------------------------------

Ugyanez longszemüveggel :

Carrytrade támogatás : teljes körű. Amíg határozott jele nem érkezik a devizapiacról annak, hoyg újabb szakadási fordulók indulnak, addig baj csak a szavak szintjén létezik. Az meg elszáll. Nyugodtan csüccs, ha ma gbp/jpy > 204,40. A következő 2-3 napban egy hétben a 206-on kotorászás rövidtávú short trendbe pöckölheti, de a felépülés esélye adott még mindig ott is. Baj 201 körül indul, az a szint viszont vízválasztó. Sokat lehet keresni onnantól, csak épp nem a longgal. Eur/jpy 161,60 nem kéne átnyesni lefelé, aztán a 160,05 ami alatt pánik indul. Június 22 körül ezek a tartományok más nem lesznek jók, ami most van, mert hirtelen magasra szökik a short trend határa, ami előtt a kereszteknek fel kell pattania, ha ez elmarad, várható a tényleges fordulat lefelé. Usd /jpy csalós, ha most markáns dollárerősödés indul , mert beárazzák a verbálisan beígért sohanapi további kamatcsökkentést, akkor ez meglódul mint a szamár amit farbavágtak, de nem lesz informatív értéke oly nagy.

Dax : április vége óta néhol félősen, de alapvetően határozottan épülget a dolog, egy duplaalj vagy fordított fej-váll kialakulása kecsegtet, ahol a minimumpontok jó beszállók (elesése esetén fordítás), a ma 6850-en lévő, de naponta átlagban 30-40 ponttal emelkedő erős támaszték elesése egyértelműen a longok zárását jelentené.Ez a támasz naponta tolni fogja felfelé azt a mozgásteret, melyben az index halad.Kacsázva, de halad. Bíztató hogy dow szakadások alkalmával az index jól tartja magát, az év eleji 7750-6300-as valódi, tényleges pániknak semmiféle nyoma nincs, az alakzatokban nyoma nincs semmiféle problémának.Ha ma lenne világvége, 6630-tól szabadna csak a széklábat is beshortolni, alatta mélyrepülés, és új minimumpontok, az meg oly távol van, mint az az optimális hőn áhított helyzet, hogy a tőzsdén a kisbüfik zöme nyerni fog. De nem fog. A többség most shortol, mert megint zuhan minden. Legalábbis arra számítanak, de nem látják, hogy ennek köze nincs a tényleges pánikhoz. Ahhoz esni is kéne egy alaposat végre, a 3/1 zakó hol van? Ami után jön a második 80-120 % zakó, és a harmadik , 50-70 % zakó.Klasszikusan a három szakadásfázis. Nem látni erre utaló egyetlen jelet sem, ezért alul lehet venni. Végül is bármit lehet csinálni egy olyan piacon, ahol ha 3 egységet megy egy index, kettőt másnap vissza is ad...csak ki kell várni. Így aztán mindenki ügyes manapság... (?) , vagy inkább senki...

Dow : nem szép. Esett szépen 13100-ról. Mivel a magányos cowboyt-t játssza, eufóriában és szakadásban egyaránt, erősen manipulált indexre gyanakszom. Ez nem jó. Kiszámíthatatlan és követhetetlen így a történet. Az utóbbi hetekben heves rángások közepette liftezik. Azon elvetemültek, akik longoláson törik a fejüket , szerintem csak akkor tegyék, ha annak támogatottsága is megérkezik. Ez a maszatolós semmi kiszámíthatatlan. 16-a magasságában a kép ki fog tisztulni, és egyértelmű határozott short trendbe is kerülhet az index, ha nem akar, akkor majd long, vagy 12770-től a köv 3-5 napban.
--------------------------------------------------------------------
Ázsiát kihagytam...egy mondat : a bizonytalanságot , iránytalanságot erősíti, mert erős amcsi eufóriát előszeretettel lefékez másnap éjjel, erős szakadásokat meg megállít. Nem akar semerre becsatlakozni rendesen, így aztán ez a semmilyen semmi van. Egyelőre.

De....bármi lehet...sajnos. Így szép tőzsdézni. Csak roppant nehéz.

Na jól kifirkáltam magam. Hirtelen rámtört, de már elmúlt.

5 megjegyzés:

Laszlo írta...

ez igazán tetszett!

a carry trade-es folyamatokról hol lehetne kiokosodni?

Névtelen írta...

szerintem SEMMI nincs. trend nincs, logikatlansag , irany sincs. jobb nem hozzanyulni...
azt latom az nyer akinek tobb penze van (ertem ezalatt a bef.alapokat, bankokat) es oda teszik az indexet ahova akarjak....
lilia
( a betrol meg kulon velemenyem van....fuuu, de olyan.....)

Névtelen írta...

neha meg ugy latom hogy, ez nem igazi eses, mert ha az lenne mennének be kotvenybe es aranyba...
L.

DLPH írta...

nyáron nem annyira szorosak az összefüggések, de most lassan nincsenek

hát essen...kit érdekel...

mocskos_spekuláns írta...

NIKKEI pedig eleg jol nez ki naposon, ha talagatnom kellene hova fog menni a penz braziloktol, usabol, olajbol akkor oda :)))