Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 8., vasárnap

Usd/jpy vs Dow

Erős olajspekulációs mozgások jellemzik az usa piacot. Ez 13100 -es hirtelen utolsó nap végi lefordulás óta tart. Semmi megalapozottsággal. Ennek váratlan és véres vége lesz. Sok kisbüfi elvérzik. Ez biztos. Higgyünk a szemünknek, ne csak a látszatnak. A felszín nem érdekes. Asszem kiszedem a sell gombot a klaviatúráról (hacsak a jenek nem kezdenek el zakózni...mert akkor viszont brutál összeomlás lesz, ami egy folyamat kezdete lesz, és semmi köze az eddigiekhez) Nem tartom valószínűnek. A startégialilag fontos szinteket megvédik pofázással. Egyébként az is elképzelhető, hogy heves visszapattanás helyett szar makrókat nyomnak ki, közben veszik a piacot mint állat, így az indexek maradnak hellyel közzel ebben a zónában.. És majd utána tör ki. Ez is benne van. Nem esélytelen, ha középtávon próbálok filózni, mit csinálnak rókáék. De a további brutális zakó ...nos, ennyiből már nem hiszem , hogy lesz. De még nézem tovább.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Helló!!!
Látom te sem tudsz aludni!
Alapjában long párti vagyok. A diagrammokból és az elemzéseidből valóban long "gyanús" a helyzet, és bízom benne, h az is lesz! A pénteki amcsi esés nagyon mesterkéltnek tűnik.

Minden tiszteletem és elismerésem a munkádért, szép és érthető anyag...ritka manapság az ilyen ember aki önzetlenül ennyit tesz másokért! Grat

Üdv: Raven

Névtelen írta...

Szia dlph,
mindennap en is jent figyelem, (napin es napn belul is) es az utolso napokban en se ertettem hogy bullt mutat mikozben szakad amcsi...
kerdes: (lehet hogy rosz), lehet hogy nem jo "indikatort" figyelunk? hiszen mar kiesett a kamattartalom....(carryseknek), usa kamat lassan minuszos...:)
long parti szinten,
udv,jo hetveget:
lilia

Névtelen írta...

A makrókkal kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim. Nem először, sokadszor.
Csütörtökön megjelent az ADP(kormányzat nélküli foglalkoztatottság)+40K-s adat volt az előző havihoz(+13K) képest, viszont a várakozásokat (-30K) jóval felülmúlta.Pénteken azért volt nyugodt a piac 14:30-ig, mert a csütörtöki ADP adatból kiindulva, egy enyhe pozítív, vagy neutral adatra lehetett számítani. Erre megjelenik az NFP (mezőgazd. nélk. foglalkoztatottág)adat -49K ugyan rosszabb volt, mint a kicsit lefelé korrigált előző havi (-28K), de valamivel jobb (-60K), mint a konszenzus által várt.Ez még nem is lett volna olyan nagy csapás,de a munkanélküliségi rátánál 5,5% !!! kiborult a bili, mert ez nagyon gyalázatos volt. A várt 5,1%-hoz, vagy az áprilisi 5,0%-hoz képest. Deee akkor sem értem, hogy májusban melyik szektorhoz tartozó embereknek szünt meg a munkahelye ilyen kiugró nagyságrendben. Kormányzati dolgozóknak, katonáknak, mezőgazdasági dolgozóknak? Szóval nem értem.No nem baj - ez van.Majd jövő hónapban visszaállítják :-)
http://kepfeltoltes.hu/080608/NFP_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
pip-hunter

drop írta...

A foglalkoztatottsági adatok teljesen megbízhatatlanok jelenleg. Itt a válasz a kérdésedre:

"So, with all the large losses and few gains, how did we show a loss of only 49,000 jobs? As long-time readers will guess, it is our old friend, the birth/death model, which is the estimate of new jobs created by new and small businesses, which are not covered in the survey. Contrary to some opinions, it is not a conspiracy by a government agency to "cook the books" in an attempt to show a number better than it really is. (If it was, they are doing a really bad job!) It is simply a moving-average projection of the past few years. Like any trend-following system, it will be wrong (sometimes badly) at the inflection points of the change in the trend.
...
And the birth/death model? This month it added in an estimated 217,000 new jobs. But looking into the details, the model suggested that 42,000 construction jobs were added. The survey showed lost jobs in construction, but the birth/death model added more construction jobs than were lost. Given the current economic climate, that is highly improbable. Ditto for the 77,000 in leisure and hospitality. Do we really think 9,000 jobs were added in financial services or another 9,000 in small manufacturing start-ups?"

DLPH írta...

Lilia az teljességgel lehetetlen. Időeltolódás lehetséges, ennek finomhangolására szolgál sok más "indikátor" is. De győződj meg magad, nézd végig az ilyen esetekben (visszamenőleg évekre találsz néhányat) mi történt.
A "világvégéről" meg csak annyit, hogy amíg aud/usd masszív bullos, vagy épp sávozik mint most, addig itt nem lesz világvége. Nem magyarázom meg, messzire vezet.
Van egy együttállás, mely nagyon rossz. És egy nagyon jó (long szempontból). Most 3/4 long irányban állnak a devizakeresztek Nem csak a jen számít. De erről nem szeretnék többet beszélni. Fedezze fel ki-ki maga amit szeretne, hogy hol kell nézelődni, azt segítségképp részben elmondtam.