Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 14., hétfő

MOL harakiri

'Zsenialis' az utobbi 1 evben a mol vezetese bar nem is szivesen lennek a helyukben. (anyagilag persze igen de az mas teszta). Eloszor kitomettek magukat 30k-n majd most 1 ujabb zsenialis lepes bear piacon be akarjak magukat vasarolni az INAba. Erdemes megfigyelni mitortent az OMV arfolyamaval amikor a MOL-t akarta megvenni. Kerdem en mibol fogja? Penz elment srv-re, fizett az atlagban 25k-n vett MOL reszvenyekkel? a valoszinuleg nem olcso INA papirokert? Mert horvat szomszedaink nem hulyek nem fogjak olcson adni. Duplan fogja ezt bukni a MOL ha bejon az uzlet. Hosszutavon dicseretes is lehetne a lepes, de mihez fog kezdeni a MOL ha elfogy az olaj??? Ez csak egyszeru logika. Ja ma szepen leszurt, de megy ez a pincebe...

Ui: Fafeju banda le kellett volna ulni targyalni az OMV-vel, de ez a Magyar virtus...

7 megjegyzés:

gepida írta...

28 ezer párszáz forintra emlékszem, mint srv átlagár.

Ezzel fognak fizetni a horvát államnak. (már ha sikerül elhitetni velük, hogy ezek a részvények érnek valamit)

"Fafeju banda le kellett volna ulni targyalni az OMV-vel, de ez a Magyar virtus..."

Sajnos semmi köze a TAhoz vagy a fundához, a magyar virtushoz, vagy bármihez. A nyugati is rájött.

drop írta...

Fel nem foghatom, minek kell nekik az INA, ha jön az olajválság (gondolom ezt már a MOL vezetők is tudják), akkor nem kell ennyi finomító és az árrés is kisebb lesz. Fektethetnének valami értelmesebbe.

Kissherceg írta...

hernádiék bankszámláját kell nézni, meg keresni oroszoknak mi az érdeke :)

drop írta...

az oroszokat valszeg k.-ra nem érdekli a MOL. Pár év múlva megkapják a töredékéért, mint most. A kitermelésben lesz a haszon, a finomítóknak meg egyre kevesebb dolguk lesz, akárcsak a benzinkút hálózatnak. Nem véletlenül adják el az USA nagy olajtársaságai a kúthálózataik egy részét.

zuzzo írta...

1. a MOL egy nagy csődtömeg a vezetőséggel az élen
ATH közeli szinteken vették magukat , csakazértis megmutatjuk. Ezeken a papírokon valakinek jó nagy nem realizált minusza fog kerekedni, kíváncsi leszek a "megvédjük a befektetőket" c. sztorira
2. növekedési sztori egyelőre nem igazán van, az INA-ba is bele kellene tenni egy kis lóvét, hogy jobb legyen a működési szerkezet - mint a 90's évek elején mikor bélyegzőre lehetett vásárolni, lehet ezt gondolják hernádiék :-)))))
3. finomítóra nagyobb szüksége van a MOL-nak mint eddig bármikor , ha jól tudom egy már leállított ( de lezsírozva tartott) magyar finomító újraindításán is gondolkodtak ( kb 2 hónapja hallottam)
Na és mi az oka?????
európai gázolaj hiány - amiről nemigazán beszélnek, a sok common rail dízel autó csak úgy zabálja a gázolajat....meg kell nézni a battai finomítót, az azért nagyon jó, mert sok gázolaj csöpög ki a nyersolajból, ezzel szemben az olasz finomító ilyen téren eléggé ramaty....
4. elfogy a MOL szakamber állománya, nem volt a top managementben önként jelentkező aki az ukránokkal tárgyalt volna a vezetékes szállítással kapcsolatos hosszútávú megállapodással kapcsolatban - nem ért hozzá a mai fiatal generáció - azt beszélik a rossz nyelvek - dolgozói elégedettség minuszos...
x. hol van a reális értéke?
ha a horvát kormány elfogadja a MOL rv-t akkor 10-12k közöttre tenném. Növekedés nem igazán, cash nincs, hitel sok, a kutatási - feltárási akármikből sok-sok év múlva lehet valami ( milyen hír az, amikor bejelentik, hogy napi 5-6k hordó olajat ad a frissen feltárt lelőhely- nevetségess.
Felvásárolni lehetetlen lesz a horvát állam akarata nélkül- erről valszeg gyufe megállapoott a horvátokkal- marad az a kis osztalék, - az a 800-1000 ft ha lesz beteheti a matyi mellaé a
polcra az elfekvőbe.

Kissherceg írta...

olajhoz annyit, hogy szaudiak "hetente" fedeznek fel új olaj mezőt, általában hét elején szól ha találnak egy nagyobbat, múlthéten sikerült egy szép, most nem nyilatkozott :))
A kis olajországoknak van fogyóban főleg az olaj, de egyelőre tudok olyan országot (Mongólia, Mianmar) ami jelentősebb kiaknázatlan olaj mezőkkel bír, csak kicsit elmaradottak és amcsikat nem preferálják, sem a kínaiakat... Szóval jöhet még bejelentés.... Ahogy év elején is felfedezték az eddigi legnagyobb brazil ill mexikói olajmezőt, csak régen volt elfelejtettük :)

Bocs az OFFért...

drop írta...

kissherceg, mellékeld bármelyik új felfedezés esetén mikortól és naponta mennyi lesz várhatóan a kitermelt olajmennyiség.

De megmondom én. Nagyjából 5-10 év múlva elkezd belőlük csordogálni (vagy nem), 20-30 év múlva pedig tetőzik a kitermelésük, ami messze el fog maradni a mostani nagy hozamú olajmezők termelésétől.
A peak oil nem azt jelenti, hogy elfogyott az olaj, nem fedeznek fel új mezőket. Még mindig nem érted az alapjait sem. Bocs, nem bántani akarlak :)