Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. augusztus 23., szombat

Dow 4 óráson


5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia DLPH!

Teljesen egyetértek veled, bár én a nasi napos chartjat néztem, és az is emelkedőben fibó38,2-ről fordult vissza, csak hát a forgalom, az ami nem igazán erösit meg abban a tudatomban, hogy elfogadjam a felfele menetelt (dowban szintén gatya forgalom), Nem tudom, hogy ez mire lessz elég, de simán eltudnék képzelni, egy hatalmas forgalmú kitőrést, másnap vissza öntéssel.
Egy tény, hogy nehéz, nagyon nehéz most.
Yeneket is néztem, és azok is mintha akarnának gyengülni, de még nincs meg az az átütő siker.
Mindenestre érdekes egy piac, a hírek meg még érdekesebbek hozzá
:-)
Viszont engedj meg nekem egy kérdést, még ha szerínted balgaságot is kérdeznék :-)
Deviza fundával kapcsolatban érdekelne a véleményed, mert igaziból nem értem, hogy hogy a pékbe túdd erösödni a dollár ilyen ütemben, mikor a fed jó pár milliárd plussz pénzt bele pumpált a rendszerbe, amivel ekgyengítették.
Csak ne te is azt mondd, hogy azért mert csökken a nyersanyagok ára.
Én inkább azt nem értem, hogy miért ezt vesszik (dollár), és ki az aki igy erösiti a dollárt ezálttal lenyomva az nyersanyagárakat.
Hogy tudd erösödni egy ország valutája, hogy a gazdasága egy gatya, tudom mesterségesen, de akkor is hogy, miért nem valami másba menekülnek? Kicsit összeviszának érzem ezt a helyzetett.
Üdv:
Gábor

Névtelen írta...

Én is kiváncsi vagyok DLPH válaszára.
Az én véleményem nagyon leegyszerűsítve: magukhoz csábítják a kínai, távolkeleti és olajos pénzeket. Bizonygatják, hogy a bankszektor és persze más gatya cégek szektorok milyen jó üzlet. Persze ezzel a sz.rukat mások nyakába varrjá.
Apacs

DLPH írta...

Forgalom... Miért hiányoznak a nagy pakkok az eladói oldalról? Miért éri meg magasabban venni ? (A nagy forgalom megöli az egyirányú mozgást...mondják ezt is). Na most akkor ha óriási forgalom lett volna, akkor kezdhetünk sopánkodni, hogy megöli a felfelét? Hányszor láttam már (klasszikusan 3 napig) menetelni giga forgalom mellett az indexeket.
Nem osztom a forgalommal kapcsolatos városi legendákat. Sőt...ezek a röhejes "utólag megmagyarázok bármit" szövegek elég fárasztóak.Nem volt forgalom. Na bumm...Igen. Most nem akartak venni annyian, vagy nem akartak eladni annyian? Melyik? Ha nagy a forgalom, az meg megölné az emelkedést...hát persze.
Ugyan már...

Egy nap nem számít. Rángatózás megy. Semmi a világon nem biztos, kivéve : a macipiac jókorát veszített az erejéből. Vagyis a trend gyengül. Nem volt még medvében szokásos ralli. Egy se. Ez is tény. Nem bírnak tovább szakadni az indexek látványosan, sokat, mint nem is oly rég. Az az első szürke vonal, ami támasz, megtartotta az indexet. Azt a vonalat előre lehet tudni. Nem utólag rajzoltam be. Nem mindegy...

A medveralli esélyes. Azt meg nem arról ismerni meg, hogy felfelé megy a dolog sokat. Hanem arról, hogy technikailag még bőven medve, de már mindenki elfelejtette a vörös színt. És vesz mint a ló. Mert vége ...hál isten vége a medvének.... No akkor zakózik egy kegyetlenül nagyot. Nagyobbat, mint az első fordulóban. Az lesz érdekes...Ilyen már volt. Olyan még nem, hogy mevdepiacon valaki megmondta kedden, mi lesz szerdán. Ha megmondta, beletrafált véletlenül. A medvepiac ugyanis nem inverze a bikának. A kiszámítható = bikapiac (sokkal több az emelkedés) és a kiszámíthatatlan = medvepiac (több az esés) váltogatja egymást évtizedes léptékkel a tőzsdén. A hangsúly a trenden van, ami short, de a short trend nem folyamatos esés, míg a buy trend lényegében folyamatos emelkedés.

A dollárról..szóval ez nem rv piac. Nincs mennyiségi korlát, nincs közkéz, nincs korrekció csak mert túladott vagy túlvett vagy már annyira olcsó, nincsenek nagybüfik és cég, akik karbantartják az árfolyamot. Bankközi műveletek vannak, melyekbe nem látunk bele. Senki, csak a bennfenntesek. Nincs fizikai korláta egy eur/usd emelkedésnek, vagy csökkenésnek. Logikai pld. van, túlzott egyensúlytalanság a nemzetközi elszámolásokban. Az árfolyamokat mesterségesen "képzik", a célt előre megmondani szerintem lehetetélen. Elég nagy léptékkel nézve a bűvös fibonacci számokra épülő különböző indikátorok nagyrészt működnek. Ez az amit megfigyeltem. Ezek valamiért működnek. Tehát a dollárt az a támasz ott lenn valószínűleg megfogja egy időre. Ha mégsem, s átgázol rajt, az is informatív, mert akkor a zakó még hevesebb lesz. A következő megállóig, ahol megpihen(het) Szintén a bűvös fibonacci számsor miatt. Vagyis nem amiatt. Rossz a megfogalmazás. A fibonacci nem ok, hanem egy leképezése csak való világunknak. A fibonacci a világban működő egyensúlyra való törekvés mozgásait fejezik ki matematikai módszerekkel. Hogy most ami van miért van, nem tdom. Majd utólag elmondják, semmi sem történt, csak korrigált az usd, az évek óta tartó gyengülésének egy normális korrekciója ez. Jól van, akkor legyen ez. Az eurót eladják és dollárt vesznek tömegesen. Ettől erősödik az ud az eur ellenében. Az alaphelyzet semmit sem változott. Hogy ez most épp mire jó és kinek...fogalmam sincs. TA alapon nem kell kutogatnom ezeket, attól még kereskedem. Ellentétben a bét részvényeivel , ami ugyanígy nagy merészség. Még hosszabb léptékkel nézve a régi emelkedő csatornájának a tetejét visszateszteli. Sok kifejezés van arra, hoyg ami történik épp miért történik. Ami természetesen valójában nem magyaráz meg semmit. Valakik ebből hasznot húznak, az biztos. HA ezt gigaerős gyengülés fogja követni, akkor utólag elmondható , hogy a sok olajdollárt akarták átváltani és nem 1,6 ról kezdve, hanem mondjuk 1,4 ről indulva. És megint kezdik a ciklust , olajba be alul.

DLPH írta...

Az utolsó medvében dollárba menekültek, nagyon sokat erősödött. Lehet ez ennek a folyamatnak a kezdete is. Csak épp az usa gazdasági mutatói egészen mások voltak akkor, mint most. Aköltségvetési számai is. Az egyik legjobban eladósodot ország ma már. Dollárban. Érdekes lesz, ha ez az adósságállomány értéke nő usd-ben, míg a világ nagy devizatartalékai usd-ben is erősödnek. Ez egészen fura lenne. Egál lenne USA kapitulálásával.

Vagy egy védekezés. Nem elég, hogy estek a bankok 50-70 %-ot, az olcsó dollár miatt még olcsóbbak..

Csak találgatok. Bármi lehet. Nem tudom miért van az , ami van.

DLPH írta...

Csak ahogy sorban jutak ezsembe a különböző tényezők : USA felpofozva, Anglia is rendesen. Nemrég kezdődött, hogy az EU is elkezdte kapni a pofonokat. Ezzel meg az a baj, hogy nem csak az eur/usd, hanem az usd indexe maga mutatja, hogy a dollár globálisan jócskán erősödik.