Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. szeptember 15., hétfő

DOW hyper long chart



Nem hagyta nyugodni a fantáziámat Kanyisz ultralong DOW chartja, melyet ez év január közepén rakott be. Előkerestem a mélységből, és egy kis TA körítéssel felturbósítva, újból berakom. Kérlek Benneteket jól jegyezzétek meg ezt a csártot, amikor long pozikat vesztek fel. Szerintem kapitális zakó várható benne, meredeksége ( ami ugye egyenlő az időintervallummal ), attól függ, hogy milyen hatékonyan és gyorsan tud tüzet oltani a FED.

Bocs Kanyisz, hogy beraktam helyetted még egyszer, de szerintem ennek a képnek ott kell minden tőzsdéző szeme előtt lebegnie.

8 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Nagyon durva a chart...
Hosszú évekre nézz ki ez az esés, Én remélem, hogy gyorslefojású lesz, mert bika jegyében születtem és nem esik jól látni szenvedését :)

Mostani USA is csak ímmelámmal esik, nem túl határozott szakadás... 10200at pedig megnézhetné.

Gentlemanus írta...

Herceg,

Szerintem elnökválasztás előtt biztos nem fogják kivégezni az indexeket, hanem csak tingli-tangli van előre-hátra. Baromira vigyáznak, ahogy látom, tompítják az indexesést, amivel csak tudják, nem számít mennyi zsetonba kerül a jenki állampolgároknak. Én sem holnapra értem, amit mondok, csak azért jó ha mindenki látja a grafikont. Egy óriási felfelé ék. Az ilyen formációkból csak kurtyisztánban szokott felfelé kitörés jönni. Ha összeadunk minden ma ismert körülményt a jenkiknél, akkor mennyi az esélye szerinted Herceg, hogy ezt felfelé kapják ki?

DLPH írta...

Egyetértek. Egy hosszú folyamat elején vagyunk. A hosszútávú "befektetők" pld brókernet és ehhez hasonlók résztvevői nem árt, ha felkészülnek arra, ami itt van. No meg lesz.

Kissherceg írta...

2009 akkor elég véres évnek néz ki, ha 2008 is már vérecskés... 2010től már szeretném ha longolódni lehetne.. Természet ellenes ez az irány :) 11k felett ma is megtartják valszeg, max futures 11k alatt holnap...

Nem könnyű az élet. Itthon az otp magas árfolyama taszít a longtól leginkább, ricsi, mol korrekt...

mocskos_spekuláns írta...

Ez a közel 1 év tekinthető bemelegitésnek. 2006 majusi alj meg mindig messze. Kaptunk ma 1 pici izelitot az igazi macibol, lesz itt meg limites eses nyitoban. Odakint nagyon kaparnak a 11100-as szintert, tartsak csak meg megerdemlik, mert nagy az igyekezet. De hosszutavon nem fog menni a dolog.

Kissherceg írta...

speki shortod? Ne tartsák sztm :))

http://www.marketwatch.com/quotes/$tnx durva nagyon...
http://www.marketwatch.com/quotes/vix korrekt

Zuzzonak ajánlom: http://finance.google.com/finance?q=AMEX:SKF


Szóval ez a harci helyzet..

mocskos_spekuláns írta...

dow-t nem :)
na ezeknek kipukk nem gondoltam volna, hogy ma

Névtelen írta...

Nincs ebben a chartban valami csalás? inflation-adjusted?
1932-ben a mutató ~41 ponton fogott padlót, és 39-ben is csak 150 pont volt.
sztem ez manipulált!?