Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 12., vasárnap

G7 - ek: döbbenetes ajánlat a pénzügyi szektor vezetőitől

"One message the industry has given officials is that their plan should help strong banks, rather than save deeply troubled ones. They have suggested tying the eligibility for a government investment to a bank’s so-called Camel rating — a measure used by regulators to grade an institution’s financial strength. Only banks in the highest-rated categories would qualify for support."

Ezek olyan rohadt nagy szarban vannak, hogy csak a leges legjobb bankoknak adnának lóvét a mentőcsomagból. A legjobbaknak!
Érthető ez a mondat? Tudjátok ez mit jelent?
A bankszektor nagy része menthetetlen.

DOW limites esés lesz hétfőn.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/10/10/AR2008101002441.html

19 megjegyzés:

Unknown írta...

És ez miért olyan gáz, te sem gondolhattad hogy a teljes bankrendszert államosítják. Ez kb olyan köztes megoldás lenne a 90-es évek japán megoldása és a Jim Rogers által preferált "hagyjuk bedólni az egész rendszert, majd kezdjük újra" között.

Japánban nem hagytak egy bankot sem csödbe menni, "zombi bankok" voltak tele értéktelen eszközökkel, ami egy évtizedes gazdasági recessziót majd stagnálást okozott nekik. A másik oldalon ott az oroszok, akiknél bedőlt az egész rendszer, az orosz válság után volt kb 2 borzalams év, azóta azonban az egyik leggyorsabban fejlődő ország a világon.

Mellesleg Roubini is ezt mondja, hogy el kell dönteni és egyértelművé kell tenni, hogy mely bankokat tőkésíti fel az állam (nyilván a legjobb helyzetben lévőket), csak így térhet vissza a bizalom a bankrendszerbe, és így indulhat újra a bankközi hitelezés.

DLPH írta...

Drop ez így nem jó...egyre jobban elragadtatod magad.

Gondold csak végig : fedezetlen pénz van bármennyi..miért pont a "legjobbak" kapnak?

Na miért? Szimpla logikával : mert akkora szarban vannak? (Ez sem jó, mert akkor a leginkább bedőlni készülőket kéne megsegíteni)

A kartell kapja. És megkapja. Ennyi. Ilyen elképesztően egyszerű.
Ha jóllakott az oroszlán, akkor indulnak el a logikusabb folyamatok, ok, okozat , ilyesmik. De a bankközi hitelezés legalább megindul.

Nagyon kevés diplomáciai érzék szorult beléd (nem kritika), próbálj meg a politikusok fejével is gondolkodni.....

Választópolgárkomfort. Ennek van prioritása. De mindenkit akkor sem fognak kifizetni. Az az öt-hat bankárdinasztia megkapja amit követel, közben még bekebeleznek más bankokat is. Több legyet egy csapásra. Ahogy a huszas években is tették.

DLPH írta...

Mondom újra már megint : a pénzügyi folyamatok elfajultak az utóbbi 2-3 évben az irracionálisba csaptak. Ennek egy túlfokozott reakcióját éljük és egy gigászi zsarolási játszmát.

Nem ez a baj. A baj,az igazi válság lesz, ami a drasztikus fogyasztásvisszaesésből következik majd. És az az ami nagyon odébb van még. Mert az csak most kezdett megmutatkozni.

Azzal nem nagyon tudnak majd mit tenni. És az kialakult, nem kialakíották. Minden, ami mesterséges, egy tollvonással megszüntethető.

Ez a helyzet mesterséges. A bedőlés várható volt, a bankok tömeges csődje szintén. A folyamat zajlik. Minél inkább elodázzák a feltőkésítéseket, annál több lesz a likvidálandó pénzügyi tényező. És a pánik is nő. És egyre tovább szakadunk.

1987 október. Erről írok később, mert ez a válság nem hasonlít műr az előző medvére, mert annál már most nagyobb, pedig ez még csak az eleje. (Nem árfolyamban, válságban)

Gentlemanus írta...

Én világszerte legalább 50 ezer bank tönkremenetelével számolok.

Unknown írta...

Végül is csak kimondták amit eddig is erősen sejtettünk: A bank rendszer egy jó része menthetetlen vagy csak túl nagy áldozatok (ld japán eset) árán tudnák megmenteni őket.

Egyébként ha ez így vmi fejestöl hangzott el és kijön marketwatchon meg hasonlokon akkor a szarban lévő bankokat holnap kinyírják.... és akkor otilla is eshet a "szokásos" ~10%al.

Gentlemanus írta...

Olvassatok egy kicsit:

http://www.alternet.org/workplace/102559/the_woman_who_could_have_prevented_this_financial_mess_was_silenced_by_greenspan%2C_rubin_and_summers/

Kissherceg írta...

mindenki ezt akarta, nem?

Névtelen írta...

apóca!
nézzél rá a freemail-es ládádra, fogy az idő, a teóriám még tartja magát...plíz válaszolj!
simplyz

zuzzo írta...

Néhány apró gondolatot hagy írjak le.
1- azt gondolom, hogy a feltörelvő térség indexeinek harmadolódása a jelen helyetben egy bűvös érték. Nem kötődik semmihez sem, de ott látszódnak stabilizálódni az értékek. A bux -nál még egy 20% lefelé emiattk önnyen benne van
OTP-MOL páros lényegében megcsinálta, a másik 2 papír tartja magát valamiért, ha ez továbbra is így lesz akkor a jelen helyzetben a speki féle 2500-as oti sanszos...
( elvetettem jelenleg minden egzakt korábbi módszert csak a megérzéseimre és a világban jelenleg kialakulóban lévő arányokra koncentrálok elsősorban)- be flexible)
2 nem értem a kormányok reakcióját, látható, hogy a kamatvágás semmit sem ér a jelen problémák orvoslására, de a jövőére sem... ha én egy tuti ügyfél vagyok, akkor kapok 6%-ra hitelt, ha józsi bácsi kevésbé jó ügyfél, akkor kap 9%-ra, a bank régebben is árazta a kockázatot - általában csak azt árazza...)
Mi a bánatért nem lépnek most erre???, kockázatosnak tartalak tehát 15%, kell vagy nem, ha elviszi annyiért, akkor mindenki jól járt, a kedélyek esésésvel majd esik ez is. Greenspn megmondta egy éve kb, hogy 2 számjegyű lesz az alapkamat... ezek az idióták miért a prompt gazdasági növekedést meg holmi inflációs cél teljesüléstz néznek??? - próbáltam sarkosan fogLmazni...

Kissherceg írta...

http://212.92.28.75/kossuth/MP3/7-Vas/Vas-K07.m3u 18. perctől bokros beszél.

DLPH írta...

"Az IMF legutóbbi elemzése szerint a pénzintézeteknek 675 milliárd dollárnyi friss tőkére lenne szükségük a következő években, hogy a jelenleg dúló pénzügyi krízisből talpraállhassanak."

Drop. Nos, itt olvashatod (ma !!)
azt a 700 (költségvetésből)+200 (FED -> vállalatok -> bankok) + hiányzó 675 = 1575 cca 1600 milliárd dollárt, amiről a szavazáskor beszéltem, hogy már este kijelentették, a megszavazott 700 milliárd kevés. És nem értetted.

akpo írta...

Nem akarom a kijelentest elbagatellizalni, de sztem ez mar a Lehmann csodje es az utana levo nyilatkozatok alapjan is egyertelmu volt. Anagyobb veszely sztem a tobbi szektor bedolese a lassulas kovetkezteben.

Kissherceg írta...

akpo a veszélyt mindenki érzékelte. A pánik a csüt záró leöntés óta van a magyar piacon sztm. Nálam biztos :)

drop írta...

ákos, amit írsz teljesen korrekt, de sajnos az események felpörögtek, úgy tűnik, késő mindenre. A japán ill. orosz példa pedig nem alkalmazható ma. Lássuk, mi történhet, vagy inkább fog történni.

1. Csak a jó USA bankokat próbálják meg megmenteni. Emiatt a 60 trilliós derivatív piac felrobban.

2. Ne felejtsük el, Európa bankrendszere rosszabb állapotban van, mint az USA-é. Masszív USD hiány lép fel a temérdek tőkekivonás és az USD hitelek miatt.

3. Kelet-Európa bankrendszere összeomlik.

4. A megrendült nyugat-európai anyabankok csődbe jutnak, a nyugat-európai bankrendszer megsemmisül.

5. Az USA meglévő bankjai sem bírhatják ezt az össztüzet, összeomlanak.

Az erős USD tartalékokkal rendelkező országok húzhatják még egy darabig. Az olajországok bevétele drasztikusan esik, az olaj ára padlót fog. Oroszország padlót fog. A leálló gazdaság miatt Kína is összeomlik. A nagyvárosokban éhezés lesz náluk, ők járnak a legrosszabbul végül. Az arab országok megúszhatják. Az államadósságokkal nem tudom, mi fog történni.

nirvana írta...

drop,

szerinted az usa hatalmas usd adossaga milyen hatassal van az elmeletedre?regebben volt aggol szo, hogy az usd mennyiseg nagyobb resze van kulfoldon.meg ez milyen hatassal van a deflaciora?
nekem valahogy ezek nem illenek a kepbe. elmondanad a velemenyed!

udv

drop írta...

Az USA az államadósságát vagy visszafizeti vagy nem, azaz ők is csődöt jelentenek. De a defláció szempontjából nem lényeges elem.

drop írta...

Mondjuk Kínának és Oroszországnak nem fizetni, azt szerintem nem lehet megtenni.

Névtelen írta...

drop ezt úgy hívják
A nagy hal megeszi......
ez a kapitalizmus alaptétele

akpo írta...

Hat en meg nem panikolok Hercegem! Remelem ezen a heten kinyirjak a sok meszarost es mindegyik fejvesztve rohan a nyeresege utan! Csak 5Kig huzzak fel az Otit, kivagom a francba es megyek teli almot alunni, sielni, szorakozni. Sztem a bankok megmenekulnek, a gond mashol jon, a tobbi szektort most kapja el majd a ",virus", USAban adoemeles lesz, hitelt pedig barhol csak a csokos kap, mert mindenki rohadt prudens lesz!