Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 19., vasárnap

Érdekes...

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=13&k=2&i=104525
nocsak nocsak....bankárok kifizetve, bankközi kamatláb mindjárt csökken? Helyreállt a bizalom....? Puding. Duma. Etetés. Szöveg. Vezényszóra elkezd a pénz áramolni. Ilyen szimpla ez.

A folytatás sajna árnyaltabb. Jelenleg 6000 milliárd USD-re tehető a teljes jelzálogkitettség. Kína devizatartaléka mennyi is? Csak hogy mekkora pénz is ez.... 87 ben 4-5 év alatt tért magához a pénzügyi világ a sokkból. Persze vannak jeletős eltérések. Most a válság annál is nagyobb, viszont a globalizáció kiépülése messze nagyobb mint akkor. Akkor magányosan "minden nemzet oldja meg a saját baját" alapon ment a játék, ma nagyon szervezettnek tűnik a globális látszat-káosz, és annak válaszlépései is.

Nem tudni mekkora likvidálások vannak még hátra, nem tudni, a lapokat hogy osztották szét, ki a befutó és melyik bank , biztosító lesz vezéráldozat. Legalábis én nem tudom.

Egy verzió, ami most esélyesebb nálam , és azt a TA is alátámasztani látszik... : jelentős a harc , nagy bedőlések és visszahúzások, pozíciózárások és mások belevételei...egy szűkebb sávban elképesztő vola. Amíg a rottypont nem esik el, bármikor elindulhat egy gigaralli. Váratlanul. Sajnos a rottypont is bármikor eleshet. Véleményem szerint kár filózni mikor lesz vége a banki sztorinak....de látni lehet majd a sokkszerű meghúzásból, hogy erősen lecsökkentek a kényszerkiszállók.

De aztán jön a többi ...azok a problémák, melyekhez valóban évek kellenek majd, mire valami érdemi változás történik...ha történik...a fogyasztásvisszaesés, hitelezés beszűkülése, vállalatok tönkremenetelei sorban...esetleg még itt-ott nemzeti összeomlás (fizetésképtelenség)....

Kína nagy gond innentől hamarosan szerintem. Usa kilengése a negatív irányba elképesztően heves volt, a karosmérleg elv szerint ennek egy része elképesztő hevesen ellenkező irányba is ki kell lengjen....de mi van Kínával? Ugyanis ha a sokkból Usa feléled, és az elnökválasztásoknak vége, bármilyen relatív konszolidált helyzet Kínát azzal fenyegeti, hogy az exportteljesítménye drasztikusan lecsökken. Hiszen Usa nem lesz képes ezeket a bóvlikat felszívni. Csak a töredékét. Ez Kínára nagyon veszélyes jövő. És ránk is. Hiszen Kína Ázsiát, Ázsia éjjel másnapra Európát, és délutánra Usát is képes a pincébe taszítani. Miközben ramatyabbnál ramatyabb makrók jönek déltől Usából....és fél százalékon közben az Usa kamatláb? szép egy szitu lesz....

Messze a vége. Nagyon messze. Sok hazai cég tönkeremegy addig.

"A Dow Jones 1987.október 19-ei tőzsdekrachja az 1914-es utáni nagy esés után volt a második legsúlyosabb. E „fekete pénteken” az ipari átlag 22,61%-ot esett."


megy a zsozsó :
http://www.ft.com/cms/s/0/43307256-9e05-11dd-bdde-000077b07658.html

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt áthozom ide -remélem nem tilos-, talán jobban kapcsolódik ehhez a poszthoz:

"a fogyasztásvisszaesés, hitelezés beszűkülése, vállalatok tönkremenetelei sorban...esetleg még itt-ott nemzeti összeomlás (fizetésképtelenség)...."

Mekkora GDP visszaesésekkel kell számolnunk?
Én 1-2% per évről olvastam és 5 éves elhúzódó recesszióról.
Az kb. 10% visszaesés összesen.
Persze nem tudom hogy igaz-e (valahogy egyre kevesebb súlyt adok az elemzéseknek ), de ennél mintha a részvénypiac jóval többet várna.

RészvényForgató

Névtelen írta...

Persze adott a globális válságkezelés, de oda is komoly nemzeti alapon szerveződő gazdaságpol-i összehangolás kell, ami nem napok kérdése...egyetértek messze még a vég és ez egy olyan gordiuszi csomó, amit egy vágással nem elintézhető...a püi potensek sem látják át teljesen mit kell tenni....addig marad a bizonytalanság

Hadesz

Névtelen írta...

érdekessek ezek a gigász állami bevásárlások a bankokba. nem lehet az, hogy pont fordítva történik a valóságban?
a bankok most teszik rá a maradék államra is a kezüket?

Gentlemanus írta...

Inognak a dominók:

- Pakisztán
- Kazahsztán
- Ukrajna

Eddig.