Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 8., szerda

segítsetek együttgondolkodni....

Nagyon nem tudom mi van most , ennyire durván kell árazni a jövőt???
Egy tök más megközelítésben azt gondolom, hogy az elmúlt időszak bizalom-ra és hitelre épülő gazdasága saját önpusztító spiráljába zuhan bele.
Miért váltott az OTP nem túl rég "bizalom" szlogenre, az arculatváltáskor???
valamit előre láttak bankár urak?
A FED legújabb akciója mi a francot is jelent???:
voltak vala a kötvények és a részvények... a kreatív emberek kitaláltak egy csomó új pénzügyi cuccot, derivatíva, derivatíva hátán... addig amíg volt bizalom ez működött, csakhogy a bizalom egyszercsak megszünt, ezek az áttekinthetetlen cuccok eladhatatlanok, a pénz ott áll benne, hogy meddig az jó kérdés....
De ez az elhúzódó bizalom hiánya vállalati profitokat is kikezdte, mondjuk beleharapott mint egy éhes ló. Sokan pengeélen táncolnak, vajon meddig bírják még?
A vállalati kötvények piaca is kezd beállni, és lassan de biztosan csak egyetlen egy nagy likvid piac marad(?) a részvények , ha kell a zsé akkor azt mozdítjuk ami eladható.
( bukfenc is lehet gondolatmenetben) Azaz akár addig is el lehet menni, amíg a rv piac be nem fagy....
50-60 éves csártokat is bambultam az iccaka.... az s&p 60 éves csárton a 2000-2007-es tető olyan mint egy b...tt nagy duplacsúcs egy horribilis emelkedő trend végén , a célár??? 200 pont s&p-ben - ettől összecsináltam magam. Az első igazi komolyabb megálló valahol 400 pont környékén az emelkedő trendvonal... ez az armageeddon kategória és egy új világrend kialakulása kell, legyen. De valóban erről van szó?
Bevallom őszintén az öreg kosztót kezdtem el olvasgatni, talán ő látott ilyet életében...
én nagyon tanácstalan vagyok. Ma sürgősen zárok nagyon sok pozit, lesz ami lesz benyelek mindent és nyitok még új számlát is, még jobban szétteszem a zsét hamár megemelték a betétbizti alapot. Talán lesz még tőzsde a jövő nyáron is. ..
induljon a brénsztorming ....

45 megjegyzés:

Gentlemanus írta...

Zuzzo

Hogy mit láttak előre a bankár urak, ezzel kapcsolatban az a meglátásom, hogy asszem tavaly tavasszal vagy tavalyelőtt ősszel látott vendégül villányi birtokán több, mint 100 fős top bankár delegációt Csányi doktor.

Jófajta vörös mellett ott sok mindenről eshetett szó.

Persze, hogy tudták, hogy mi mikor indul. Csak a vak nem látja. Drop erre azt mondaná, hogy összeesküvéselmélet, amit mondok.

DLPH írta...

Nyugi. Nehogy már pánikoljatok. Hetes ADX 40 már forulatot jelez. Nehogy olyat tegyetek, amit a következő 2-3 hétben megbántok piszkosul. Ugyanis ilyenkor az ember véletlenül sem annyival megy vissza poziba, mint amennyiben a bukója volt.

Nem nyúka piszka. A felpattanás ugyanolyan gyors ilyenkor mint a szakadás.

Ezt azt én már veszek. 10 részre osztom, otp, bux hati long jöhet. 10 egyenlő részben.
Pld. otp : 4200-4300-4400 , reggeli nyitó, gyakorlatilag lefelé százforintosával.

Most a pánik és a felgyorsult esések vége felé vagyunk.

mocskos_spekuláns írta...

ebbe még nem vegyetek bele majd ha felfele lesz a menet na majd akkor 100-asával. Lemaradunk egy adag nyerőről, de a fene se látja hol az "alja".

Gentlemanus írta...

Dlph

Óvatosan kell bánni az adx-szel, mert nem biztos, hogy trendfordulót jelez a magas index. Jelezhet ultraerős trendet is.

"The ADX is an oscillator that fluctuates between 0 and 100. Even though the scale is from 0 to 100, readings above 60 are relatively rare. Low readings, below 20, indicate a weak trend and high readings, above 40, indicate a strong trend. The indicator does not grade the trend as bullish or bearish, but merely assesses the strength of the current trend. A reading above 40 can indicate a strong downtrend as well as a strong uptrend"

DLPH írta...

Indexnél hetes charton 43 fölé sosem ment. A visszafordulása a jel, nem a 40 maga. Az csak a végefelét jelzi. HEti szinten. Attól még lehet az otp 3K is,de 8 K ról vagy 4 K ról nem ugyanaz kiseggelni valamit. És ha nicns felpattincs, dobás lesz. ÉS ha lesz felpattincs, akkor is dobás lesz. Trendforduló olyan messze mint a csillagos ég.

Nyilván azt mondtam, én mit csinálok. Nem azt, hogy más mit tegyen.

DLPH írta...

Hogy letisztuljon mire gondoltam. A 10 rész nem véletlen. Eddig 1 sikerült. Ha az egész medvepiacon valaha van értelme a belevételnek, akkor ez az első alkalom az én olvasatomban. 2-3 hetes távra persze. Nem napokra.

A stop helye is megvan. Könyörtelenül kivágom, ha tévedtem.

Kissherceg írta...

iszonyat forgalom cash 25% elköltve már.

DLPH írta...

4 egység megvan
otp stop 4K alatt
bux hati stop 16K alatt
még nem tudom pontosan hol ráér holnapig

Kissherceg írta...

4420on állok utolsó otp pakkjaimért :)

Csemege nap.

zuzzo írta...

ricsit szórom két kézzel , otit veszem két kézzel ez a mai meló....

zuzzo írta...

papír kiszórás folytatva, vétel leállítva, nem biztos, hogy ennyi volt, legyetek óvatosak!!!!

atesz11 írta...

A pénteken 6100-on vett OTP-t,ma adtam el 4750-en.Látom ti meg veszegetitek éppen."Esésben venni,emelkedésben eladni!"De már nem bírtam cérnával.Már mondják,hogy a britek és az EKB is kamatot csökkentenek majd,sőt az USA is október 29.-én.Mi a véleményetek erről?Pár napos "megnyugvást" eredményezhet nem?

Kissherceg írta...

Most mindenki nézze meg a "Csődtömeg" című filmet :))

zuzzo írta...

Annyira mindennapos a 4-5%-os esés, hogy simán folytatható még pár napig. Nincs szabad zsé, el kell adni, nincs mese.
Az előző hsz-hez: amit szórok(nék) az a ricsi)
A dlph féle vízióhoz annyit, hogy a "401k fears" megjelenése lehet az ami végső megadásra készteti a az amcsi kormányt... életek munkáját veszélyeztetve ezzel a fenyegetéssel.
oldva a hangualtot: olyan ez mint amikor az agy a szív, a gyomor meg a segg vetélkednek hogy ki legyen a főnök, és mint tudjuk a sorban legutolsó összeszorította minden izomszálát napokig míg végül a többiek megadták magukat...
Amiért az előbb óvatosságra intettlek Titeket az azért van, mert nem egyértelmű, hogy "pánikaljban " vagyunk.
Bár európa kezd magára lelni egy kicsit, de azt sem szabad elfeleteni, hogy a prioritási sorrend is fontos, ők fejlett mi fejlődő.
Kétség kívül 4,5k-s oti álom.
de az is látszik, hogy nem engedik felfelé még.

Névtelen írta...

Tegnap d.u.és ma d.e.eladtam amerikai és DAX - os részvényeim javát, sajnos meglehet, hogy pont az alján. Ma volt 4460 - on valamennyi OTP vétel, de a többi marad kp - ben.DJIA shortjaim még megvannak, talán fedezik a bukóim egy kisebb részét.
DROP, tudtál kötni SKF -et AMEXEN ?
Most meglehet, hogy már késő lenne bekötni, de érdekel a véleményed.

Tibi

DLPH írta...

Kész a 10 egység. Holnap stopmegállapítás, addig pihi.

Sok sikert nektek.

Kissherceg írta...

Detto, illetve pislogok mi volt ez a beöntés a világban, elég KO lett, de egyelőre veszegetik...

drop írta...

SKF-em nem adtam el, nem tudom, lehet-e újat kötni. Holnaptól valószínűleg lehet, mert a short tilalom megszűnik.

Egyébként pedig vigyázat mindenkinek, leállóban a világgazdaság. És sajnos ez nem vicc.

Ezeket a bankvezérek összeültek és eldöntöttek mindent dumát pedig hagyjátok már abba, iszonyú hülyeség. Az egész világgazdaság van veszélyben, itt csak az amerikai kormányzat tehet valamit. De ők is csak úgy, ha államosítják a bankrendszerük nagy részét. Ezt akarják elkerülni, de a bankároknak is lassan be kell látni, hogy itt már nincsen mit védeniük. Majd leírom részletesebben, ha lesz időm.

Minden ilyen válság a globalizmus széteséséhez vezet, ami szintén cáfol mindenfajta összeesküvés elméletet.

Ma elképzelhetőnek tartok egy USA tőzsdepánikot. Akár az USA tőzsdét is bezárhatják átmenetileg a közeljövőben.

Így látom, de ez lehet, hogy túlzott pesszimizmus.

Gentlemanus írta...

Közben iszonyú csúcsono a ted.
4,01616!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

http://www.rgemonitor.com/blog/roubini

A jó öreg roubini 12 pontjai...

Vigyázzatok magatokra fiúk!

Ilonka

DLPH írta...

Drop. Nem hagyom abba. És te sem. Ok?

Elfogadom, hogy a világ folyását véletlenek sorozatának hiszed, és nem látsz semmilyen olyan összefüggést, mely szervezettségre utalna.A szakállas szivarozó öregurak szöveget nem én találtam ki, hanem az a sok mesüge, aki az orránál tovább sem lát.Sok mindent írtam, nem sorolom újra. Toleráljuk egymást jó? De gondolj bele kicsit. "Minden ilyen válság a globalizmus széteséséhez vezet,"
A globalizmus óta egyetlen válság sem vezetett annak széteséséhez.
"Az egész világgazdaság van veszélyben, itt csak az amerikai kormányzat tehet valamit."
Gondolod hogy ők a piramis csúcsa? Farenheit 9/11. Ez egy dokumentumfilm. Legalább ezt nézd meg. Gondolod ahhoz nem kell pénz, hogy kormányzati erő légy? Azt ki adja? Honnan van?

Gondolod a bankárok felett nem állnak ? Nem ők a piramis csúcsa.
Stanley Kubrick halála előtt megcsinálta élete egytelen valamirevaló filmjét, és lenyilatkozta előtte, amit nem mondok most el, de érdemes elolvasni a nylatkozatait. Tágra zárt szemek címmel vetítették azt a filmet. Ez csak egy film, nem azt mondom, hogy ez van, hanem azt, hogy ne légy ilyen szűklátókörű.

Nincsenek véletlenek. Alapvetés. A10 es évek és a 30 as évek válságát is bankárok összehangolt manővere indította el.

Érdekes....ezt nem nagyon tagadja senki. Most miről van szó?
Az a 200 milliárd a FEDtől közvetlenül a vállalatoknak eljut, és szerinted onnan hová megy tovább?

Nem tűnt fel, hogy érdemi megrántás csak akkor történt, ha ezek pénzt kaptak?Erről szól az egész. És a bankok egymás közti bizalmatlansága ...sóder. Mit bizalmatlankodnának egymással?
Ugyanaz mint a 2 nagy párt hazánkban. Látszólag két csapat. Valójában érdemi kérdésekben sosem tért el a véleményük. Abban, hogy hazánk nem lehet önálló monetáris egység. De hagyjuk. Nem célom meggyőzni téged semmiről.

Örülök, hoyg visszajöttél.
Jelenleg semmiben nem értünk egyet, csak abban, hogy a trend short. De még messze az év vége :)

DLPH írta...

Ja és még : a 2000 es évek elején részt vettem egy két gigamegrántásban, véletlenül épp shortban. Nincs kevdem agyonbukni magam. Olyan szinten (pánik) túladott ilyenkor a rv piac (devizáknál ilyen nincs), hogy ne tudd meg milyen bruális emelkedések is lehetnek.

Hosszútávon viszont short. Aki vitatja bolond. Rövidben is. De ez már a 3. pániknap volt. Ha jól számoltam.

Névtelen írta...

Elég gyengus eredményt hozott ez a kamatvágás....
Drop al kell hogy egyet értsek....
Giga nagy gebasz van az összeomlás szélén táncol amerika és europa is követi .... a gazdaság bénul meg a fogyasztás csökken a munkanélküliség nö gyárbezárás ecetera ecetera.. a fogyasztás a lelke a piacgazdaságunknak...
Nem jövök itt a nagy hangzatos szavakkal mert lehurrogtok hogy Apokalipszis lesz... de az lesz... Pénzügyi apokalipszis vagyis már az is van.. sajnos...Bankbetét vagy short (na ez kockázatos most erösen tuladott piacon tényleg ) .... Long semmiképpen bár talán felrántás lehet belöle .... pár hétre ezt nem tagadom...legyen szerencsétek...
Mindenesetre szük stoppal lehet egyet probálkozni de nehogy holnap ujra réssel nyitás legyen lefele..

Izomman

Névtelen írta...

4500 as záro otilia.... rekord esést produkált ujfent.. nem véletlen.... oriási a baj...
Izomman

Névtelen írta...

Messze még a vége, de most úgy tűnik, az amcsik nem veszik meg ezt a kamatcsökkentést.

Gentlemanus írta...

Kemény a Főnök:
http://sportgeza.hu/sport/2008/10/08/putyin_dvd-n_tanitja_dzsudozni_a_nepet/

Kissherceg írta...

Ez a nap csak ínyenceknek volt :) Bármi is lesz, lefáradtam, KO vagyok :)

Nagy bankok, intézmények 3-4000pontos short nyerőben ülnek vajok ők sose zárnak, hihetetlen pánik van, hetes gyertyákat érdemes nézni, ekkorák még nem voltak a közel múltban... Heti szinten rés van nasdaq és s&pben is...

Teljes káosz agy nélküli dobálás zajlik, hihetetlen. Bármi is lesz, történelmi napok ezek.

zuzzo írta...

Érdekes napon vagyunk túl és a holnapi is izgalmas lesz szerintem.
Tény: olyan árak vannak, ami sokak számára hihetetlen, de akinek pénzre van szüksége az úgyis el fog adni. Vajon az alapok hogyan állnak tőkével???
ez is egy nagy kérdés bennem. Az emberek veszik kifelé a zsét, mert még az lesz majd egy harakiri...
Nem tudom hol nézitek az amcsi értékeket, de a cnn-en 50-es az osztása a csártnak. Máskor 5 is volt már.
Ahhoz azonabn talán kétség sem férhet, sem a great depression-ben sem semmilyen pánikban, hogy másfél hét alatt 20%-ot esni amcsi nagypapír indexnek korrekció nélkül, az azért egy kicsit shokk.
Márpedig azok mindig vannak akár medvében akár bikában vagyunk.
Akármekkora is a baj mégha az oti túlélésre is rendezkedett be, 4500 ft-on azt gondolom hogy akár ki is lehet seggelni. Mégha elhibázott volt a mai döntés.
Nincs teljes ricsi csere otira. Csak a 40%-a, de van egy kis ol is mellette és maradt egy kis kp is.
Tartsuk szárazon a puskaport.

zuzzo írta...

ja és még egy ... ted ide vagy ted oda :-)))
a kötvényeknél valami megmoccant..
http://stooq.com/q/?s=zb.f

Gentlemanus írta...

Milyen értelemben Zuzzo?
Megnéztem hosszúban és ultrában, nem rózsás a helyzet.

10 évesen nézve két óriás felső kanócost csinált a bond, megnéztem még hosszabban, maxon, egy óriás ékben megy, a csúcsában van, hát ha nem szakad le, nem tudom mi legyek.

Gentlemanus írta...

Drop!

Én tisztelettel elfogadom a véleményed, egyébként is tudod, hogy mi nagyon sok dologban egyetértünk, hasonlóak a meglátásaink. Viszont meglehetősen jóhiszeműen gondolkodsz dolgok alakulását illetően, ami valahogy nehezen fér össze az éleslátásoddal. Csupán egy-két dokumentumfilmet kellene megnézned a neten, szept. 11-re vonatkozóan, és akkor döbbennél rá a szélesebb összefüggésekre. Lassan írom: DO-KU-MEN-TUM-FILM. És nem pedig hivatalos ún. BULVÁRANYAG.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Azt, hogy az izlandi jegybank úgymond berogyott, milyen jelentősége van? Az oké, hogy egy olyan ország, amiről szinte sose hallani, de szerintetek követik más országok? Hol lehet ezt elhelyezni a hírek, rosszhírek között?
Köszi!
Tibi__

Gentlemanus írta...

Tibi,

szerintem az, hogy kicsi, ez relatív, mert hatalmas kötelezettségállománnyal rendelkezett. Ma meg már minden rossz hír egy koporsószög a nemzetközi pénzügy koporsójába, mert a banki ügyek már annyira össze vannak fonódva, hogy egyik rossz hír a másikat vonzza maga után, és dönti el a következő dominót. Szerintem más országok nem fogják követni, mert hát kérdezem én, milyen országot lehet Izlanddal összehasonlítani? Bármelyik EU ország, ha hasonló komoly helyzetbe kerülne, mint Izland, az a jelenlegi ingatag helyzetben egy üstökös becsapódásával egyenértékű lenne.

Névtelen írta...

Drop, Dlph

Nem lehet hogy egyikőtöknek sincs igaza és a jelenlegi helyzet kialakulása elsősorban annak köszönhető hogy a pénzvilágban dilettánsok hoznak döntéseket, tehát a válság kialakítása egyáltalán nem volt tudatos, de ha már egyszer így alakult, akkor (és itt jön dlph elmélete) azt a gazdasági elit eszközként felhasználja saját céljainak elérésére is. (pl. a bankok ugye egymást shortolják...) Pontosabban arra gondolok, hogy a pénzügyi válságot szerintem egyáltalán nem sietnek (vagy inkább már csak siettek) gyorsan, határozottan és transzparensen kezelni, pedig mintha többféle és gyors megoldás is kínálkozott volna.
Hogy miért nem annak számtalan oka lehet, akár még az is, hogy a fogyasztás lassításával egy még nagyobb nyersanyaghiány okozta pánikot tudjunk elhalasztani.
Bár ez túl felelősségteljes gondolkodásra vallana több évtizedre előre, ezért ezt inkább mégsem feltételezem...butaság lenne.

Ma egyébként én is átmentem longba, reméljük működni fog.
Kicsit aggaszt hogy a válságoknál szokásos árszint feleződéstől a dow még most is elég messze van.
(A dax meg a 2003-as negyedelástől pláne.)

RészvényForgató

akpo írta...

OTP long nalam is elindult, nem hiszek egyelore az apokalipszisben, de meg van csah boven. Lehet, tobbit csak felfele veszem, most 4600 az atlag stopot ma almodom meg.

drop írta...

Nagy esés nem lett ma. Jobb is így.

A fundamentumok nagyok rosszak, de egyre többen mondják, hogy lokális aljhoz értünk. Én ehhez nem értek.

Névtelen írta...

-2,2% % s dow.... holnap az oti réssel nyit lefele.... Ha reggel a futures ek nem javitanak .... az állapoton... picit...ázsia? kérdés...
Én is figyelgetem az otpt.... szép ár a 4500..... de biztosabb akkor venni ha már elindul felfele....akárhova leeshet.... ilyen helyzetben...
izomman

Névtelen írta...

hozzá kell tennem nem semmi a vége...jol benyomták...A nagy bankok biztosan shortolnak nem létezik hogy nem....
viszont holnap már kicsik is shortolhatnak elképzelhetönek tartok egy sct... kis szivatás képpen...de ha az se lesz mégnagyobb pánik bontakozik ki mint eddig hogy még ez se jött ilyen szinteken se össze..
izomman

Kissherceg írta...

15perc alatt csak beöntötték a kis drágák. 300pontot 15perc alatt, érdekes :)

Névtelen írta...

No, azért kellett ahhoz fél óra!
:)

Névtelen írta...

meg a Paulson károgása úgyszintén..

Névtelen írta...

meg a Paulson károgása úgyszintén..

mocskos_spekuláns írta...

reggel már irtam, hogy ebbe nem vennek bele tartom ezt most is, de shortot sem nyitnek. Az is eletveszely mar.

Szvsz az jár jól aki nyugodtan tud ülni most a fenekén és nem kapkod bele, mert olcsó. Ha elindul felfelé a dolog akkor nem 1 napos produkció lesz, lesz lehetőség pozira.

Kissherceg írta...

Nyugalom nem kapkodni, csak higgadtan, érzelem 0...

VIX bitang durva

Névtelen írta...

No, akkor én is megosztom agymenéseimet, illetve legalább 1 észrevételt.
Holnaptól lehet megint naked shortolni. Számomra ez kb annyit jelent, h rövidesen vége a szakadásnak, és visszapattanás jöhet. Mondjuk el tudom képzelni, hogy a végén még egyet utoljára szakadunk.
No, lényegi hozzátételem csupán a holnappal végetérő short-tilalomra a figyelem felhívása, a többit már mondták itt sokan.

Üdv,

Speculator