Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 20., hétfő

TED Spread chart



Ted spread eszméletlen tempóban konyul le. Intradayn ma már a 2,9711-es aljat is megütötte. 4,65-ös brutál szintről jövünk ide le folyamatosan, megállás nélkül.
Nem értem esküszöm. Hogy normalizálódhat ilyen tempóban a bankközi piac pont a Lehmann cds-ek elszámolása előtt?
Vagy valakik már megint nagyon jól informáltak?????

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Holnap kerülnek rendezésre a Lehman csődje ellen biztosító úgynevezett credit default swapok, melyeket a piac minden bizonnyal nagy figyelemmel követ majd. A szakértők nagy megosztottságot mutatnak atekintetben, hogy a 400 milliárd dollár összértékű CDS-ből mekkora kötelezettségnek kell eleget tenniük a derivatívot kiíróknak.
áA Lehman csődje ellen biztosító CDS-eket kiíró hedge fundoknak, bankoknak holnap a 400 milliárd dolláros összértékű derivatív állományból 360 milliárd dollár közeli összeget (egy dollár után 91.375 centet) kellene kifizetni a CDS-eket megvásárló befektetők számára.

A Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a 360 milliárd dollárnyi kötelezettség figyelmen kívül hagyja a jelentős mértékű kétoldali pozíciókat. Sok esetben ugyanis a CDS kiírói a vételi oldalon is megjelentek, így nettósítva a kötelezettségek mindössze 6 milliárd dolláros összeget tesznek ki.

Mindez vélhetően a piaci szereplők csak elhanyagolható mennyiségét érintheti majd kedvezőtlenül, egy-két hedge fund kerülhet csak emiatt veszélybe. A CDS piacon ugyanis az a bevált szokás, hogy a kiíró hedge fundok és egyéb piaci szereplők napi rendszerességgel kell, hogy a pozíció alakulásának megfelelő mennyiségű fedezettel rendelkezzenek. A Lehman csődje előtt, illetve azt követően a CDS-ek értékében bekövetkezett változás következtében a piaci szereplőknek már folyamatosan kellett növelni az államkötvényekből, és egyéb készpénz jellegű termékekből álló fedezetet.

Mindeközben a BNP Paribas elemzője szerint a DTCC általi pozíció nettósítás nem ad valós képet, véleményük szerint a kiegyenlítendő követelések a CDS piacon 220 és 270 milliárd dollárt tehetnek majd ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy látunk a Lehman csőd további áldozatokat szedhet majd a piacon.

A Lehman csődbe menésével kapcsolatban a piac nagy megosztottságot mutat, többek szerint nem lett volna szabad hagyni a befektetési bankot tönkremenni. A Lehman csődje a szektorban azóta több helyen is sebeket hasított, a Dexia 500 millió eurós kötvényt birtokolt, melynek értékvesztése hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Dexia kormányzati megmentésre szorult.

A Telegraph szerint a következő piaci szereplőknek volt kitettsége a Lehman felé: Swedbank .2mrd; Freddie Mac .2mrd; State Street mrd; Allianz EUR400m; BNP Paribas EUR400m; AXA EUR300m; Intesa Sanpaolo EUR260m; Raffeissen Bank EUR252m; Unicredit EUR120m; ING EUR100m; Danske Bank 0m; Aviva ?270m; Australia and New Zealand Bank 0m; Mistubishi 5m; China Citic Bank m; China Construction Bank 1m, Industrial Commercial Bank of China 2m and Bank of China m.

Gentlemanus írta...

Vix is hatalmas réssel szakadt le a pénteki 69 körüli záróról, és a záróértékhez képest, most 58 körül áll, durván 17%-kal csökkent a volatilitás.

DLPH írta...

A piac megnyugodott. Mi történt?
No mert ami történt, az az oka. Nem más.

Névtelen írta...

Sziasztok
A mára meghirdetett cds-ek?
Milyen hirek láttak napvilágot?

Gentlemanus írta...

http://www.marketwatch.com/news/story/lehman-credit-default-swaps-settle/story.aspx?guid=%7B5DD31540%2DDAD8%2D46D2%2DADA0%2D5E062F7007B5%7D

Röviden összefoglalva, azt írja az MW, hogy a Depository Trust & Clearing Co szerint nem lesznek veszteséges pozíciók a tagvállalatokra kivetve, köszönhetően az előzetes pozíciólikvidálásoknak.