Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. december 31., szerda

BUÉK 2009 - Újévi gondolatok

Kedves Barátaim!

E kis ( nem szokványos ) videóval kívánok Mindenkinek,
szeretettel, boldogsággal teli, jó egészséggel megáldott
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

MOTTÓM MINDEN MAGYAR SZÁMÁRA 2009-RE:

GONDOLKOZZ, KÜZDJ, ÉS BÍZVA BÍZZÁL!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sikerekben gazdag és boldog új évet kívánok mindenkinek!

nemar írta...

"By failing to prepare you are preparing to fail"

amerikai felmérés szerint az emberek 2-5%-a hajlamos felkészülni évekkel előre látható veszélyre. (pl. járvány, válság, éhínség stb)95% nem tesz semmit, csak ha bekövetkezett az esemény. Ők "biztosra" mennek.

Nem szeretem az elkoptatott frázisokat, de természetesen tudatában a 2009-es év kezdetének, üdvözöllek Benneteket magam is sok szeretettel!

Kissherceg írta...

Egészségben és sikerekben gazdag új évet kívűnok minden kedves blog társamnak és olvasónknak.


ui: meggondoltam magam, nem írok évvégi összefoglalót (még tavaly :)) visszaolvastam pf-en és nálam nem módi, hogy ide járunk kérdezni, ott meg ócsároljuk a másikat.

DLPH írta...

"visszaolvastam pf-en és nálam nem módi, hogy ide járunk kérdezni, ott meg ócsároljuk a másikat."

:))

Megengedhető gyermetegség...ugyan már... :) ez legyen a legnagyobb gond, és minden jó lesz.

RészvényForgató írta...

"meggondoltam magam, nem írok évvégi összefoglalót"

Írj egy rövid kivonatot az összefoglalóból!
:)

Kissherceg írta...

Arra gondoltam havi szinten leírom történéseket, amik zajlottak még számlaegyenlegeket is %osan, de meggondoltam magamat. Két számlám van, egyenlegem szélső értékei +125% és -65% között mozgott :) Többségetek sejti a sorrendet :) Csodás egy év van mögöttünk, 2009 is kihívásokkal teli lesz. Csak győzzük pénzzel. Mai napon ismét elindítottam a markerst hosszabb idő után, új év, új remények :)

DLPH - igazad van gyermetegség, de szemben áll elveimmel... Blog olvasóközönsége igen nagy mértékben bővült, ilyenekkel olyanokkal is.

Kissherceg írta...

Nyilasit idézném okulásul, őt olvasgatom vizsgára tanulás helyett (recesszióban állás úgysem lesz :D), tőzsdéről írt:


"Még rosszabb mint a rulett! A tőzsdén nemhogy minden pénzed el tudod veszíteni, de még többet is. Minuszba is kerülhetsz, vagyis minden berakott pénzed elbukod, de még ezen felül is annyit buksz, hogy adóssággal is tartozol. 1998-ban több száz piaci játékos került minuszba, miután a BUX határidős piac kracholt. Volt olyan főiskolás (!!!) ismerősöm, aki 20 milliót bukott, és még 7 milliós adósságot halmozott fel egyetlen nap alatt. (Előtte persze azt hitte a tőzsde egy automatikus pénzgyár, és 4 millióból csinált 20-at.) Milliós minuszokba kerültek százával az ügyfelek, miután sokkal nagyobbat zuhant a határidős piac, mint amennyi kontraktusok fedezetigénye volt. Több esetben a brókercégeknek kellett rendezni a számlát az ügyfelek helyett. Néhány brókercég pont ebbe bukott bele, (persze részben a saját számlás veszteségek miatt.)

De ez nem csak magyar példa. A Long Term Capital Management 1997-es bukása is több milliárd dollár minuszba ment. Greenspan úgy koldulta össze a hiányzó 4 milliárd dollárt a bankoktól, nehogy egy láncreakció megingassa a pénzügyi rendszert.

De szeptember 11-én is jópáran minuszba mehettek. Azóta én is változtattam a pénzallokációs stratégiámon. A derivatív margin számlámon csak annyi pénzt tartok, amennyi az optimális üzleteléshez feltétlenül szükséges. Ha jön a krach, dzsihád vagy üstökös, akkor is max csak annyit bukjak, amennyi a számlámon van, aztán ahogy Jegenye szokta mondani: "kalap, kabát..."
"

Szóval kb Én is ezt éltem át, csak egyetemista :)

RészvényForgató írta...

"Előtte persze azt hitte a tőzsde egy automatikus pénzgyár"

Jól hitte, de elég különleges automata.

Névtelen írta...

Reményteli új évet kívánok!
sacis

Névtelen írta...

hello kissherceg
ez a nyilasi cikk mikori keltezésű?
már jó ideje olvasgatom őt, de nem szúrt szemet, valami pár éves bejegyzés?
kár, hogy nem raksz fel írást, általábon el szoktam olvasni, amiket felraktál anno...
pf-ről mindenkit kitiltottak? szinte alig van ismerős nick...