Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. február 12., kedd

kérdésre válaszolva

Kissherceg kérdezett, itt válaszolok.
Régebbről mondom, hogy kivárás... ez nálam azt is jelenti, hogy tudok akár hónapokat is ülni a pénzen és nem trédelek. Talán érzitek Ti is, hogy ez olyan mint a szerpentinen való autókázás, feljuthatunk a csúcsra ( ha kitartóan keressük a megfelelő utat, vissza is gurulhatunk, ha nincs elég kraft az autóban és egy rossz mozdulattal nagyon összetörhetjük magunkat.
Keresni persze lehet, a kérdés az, hogy mennyit és milyen áron.
Továbba is tartom azon állításom, hogy nagybevásárlásra készülök, de még nincs itt az idő- úgy érzem.
Az ótépét tegnap elvitték, hát legyen.
Van még pár figyelőlistás papír. Ilyen a telekom is. Belülről nem túl bizalomgerjesztő hangok hallatszanak. A mobil üzletág a főnök, mindenki más mehet panaszkodni. A vezetékesek szenvednek a vonalvesztés miatt. A létszámleépítések nm mindig ésszerűen történnek.
pl: egy pesti főnök mit tudja, hogy egy szegedi csapat mit is csinál , milyen kvalitású emberek dolgoznak ott - előfordul, hogy csak fényképről tudják a dolgozók, hogy ki a közvetlen "nagyfőnök".
A költségeket viszont eég rendesen veszik vissza.
Összességében azt látom, hogy kell még egy félév ( sacc per kb), hogy a jelentősebb ki-be-át szervezéseken átessenek és a költségeket is le tudják dolgozni.
Emellett az ukrán privi sokkal izgalmasabb lehet...
Jelenleg ha itt lent meg tudna maradni egy kis betonozásra és ez egy kedvezőtlen nemzetközi hangulatban is meg tudná tartani, akkor érdemesnek találnám a beszállóra. Egyelőre rulett, hogy merre megy. Vártam, hogy a 760 körüli szinteket tartósabban megnézi, de nem tette.
Másik figyelőlistás papírom tegnap elvérzett - AAA.
Az árazás rendben volt, feleződés is, gyors visszapattanás is, a cég működését is látom ( kívül-belül), tudom a szolgáltatási palettát, szinvonalat, erényüket és azt is, hogy a marzs sem olyan kicsi , ugyanakkor humán oldalról eléggé gyengék, már-már bicebócákat alkalmaznak, akiken múlik a jó jövedelmezőség. Az erős terjeyzkedés találkozott egy gazdasági lanyhulással, az autó vásárlásra ritkábban és kevesebbet költenek az emberek, a pénzük pedig benne áll az autókban, ami az egyik legrosszabb befektetés ( álló , amortizálódó autó...brrrrr)
Feltételes orderekhez szükséges szitek elő voltak készítve, de nyomtak egy pw-t, így most egyelőre kuka.
Egy aprócska kérdés: a MOL nem követi-e az OTP garanciás példáját?? - ez is nagyon érdekel....

3 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Köszi a választ! :)

MOL mi adhatna el, amiben számára nincs ráció illetve piacán épen átalakulások folynak? TVK fejős tehene. Majd okosak megválaszolják:)

Mtelnek ukrán privi szerintem merész lenne és inkább a DT-nek van hozzá kerete. Szvsz mtel elképzelheto, hogy lesz még 800alatt, de ahhoz kéne bp emelés itthon ill 6000es oti :)

drop írta...

Szerintem sem tervezik a TVK eladását, bár az OMV biztos vevő lenne rá bármi áron:)
Ráadásul az olajszektorban értelmes felvásárlási célpontok sem hemzsegnek, úgyhogy eladni egy jól működő céget nem túl értelmes gondolatnak tűnik.

A Slovnaft vegyipari cégével tervezik inkább összevonni, de majd ezt ők kitalálják.

zuzzo írta...

A TVK-Slovnaft (műanyag divíziója) egy operatív irányítás alatt áll. Szerintem most gond nélkül ki lehetne tenni a már integrált műanyagipari részleget. A MOL nem erre a területre fókuszál.
A vevő nem az OMV hanem a SABIC lenne. DE! nincs lefocizva az arabok és az oroszok között a meccs, ezért van ebben a stádiumban....
A mOL egy jó kis kitermelési pozícióért cserébe hajlandó lenne beáldozni a tvk- slovnaft műanyagipari duót.
csak a tények kedvéért....