Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. június 12., csütörtök

Távirati stílusban

1-2 nap elemzése és néhány illetővel való konzultáció után a szomorú eredmény : nincs mire várni. Short. 2000-2004 között (akkor már nem lehetett részvényportfóliót részvényvásárlásokra fedezetként nyújtani) 3-4 alkalommal is markánsan elváltak egymástól az indexek és a devizakeresztek. A forduló és a jelentős megrántás 4-8 hónapot is váratott magára. Amíg a jen idexe (indexe !) nem kerül határozott shortba, semmilyen világvége nem elképzelhető.Tényleges medvepiac innentől (hosszú, az altrend is már short). Nem szabad belevenni semmibe, felesleges. Az aljak nem kiszámíthatóak. A bét régiós és belpolitikai problémákkal is küzd,ez főleg betehet. A kispapírok főleg nem elemezhetőek. 2-3 hét alatt a bét bukómat vissza fogom hozni (hogy célt is írjak magamnak). Az álkitörés már szignifikáns amit szépen meg is kajáltam. Dowban a 11400 visszatesztje napirendre került. Megvárom a csatornából kiesést (dow 12070 határozott elesése keridőn belül), és shortokba kezdek. Erővel.

Minden kedves olvasó a saját felelősségére trédeljen, csak azt írtam le, amit tenni fogok. Azzal, hogy nagyon figyelem a fordulós szinteket, mert ott azonnal zárni kell a shortokat. Gátlástalanul. Akármennyire temetői is a hangulat. Ezerszer is meggondoltam , hogy ezt a hsz-t megírjam-e, de ha tényleg mindenki csak a saját feje után megy, akkor a véleményemet azért leírhatom.

Ha valami infót még kiderítek vagy levonok mint következtetést, azt utólag ideírom.

Éjszaka 1,5 dollárt esett az olaj 1 órán belül.
A longzárási szintjeim nem feltétlen esnek egybe a shortnyitási szintjeimmel.
Dow 2002 március-április-május , nagyon erősen hasonlít a mostani állásokra.
Mély kútbaesés kezdődik :
Bux0812 : 21850
Axjo : 5300
Dax : most , de 6500 még erősebben
Sapnyolország a kút szélén áll ...12600
Franciao : a kút szélén áll, a 4610 inkább
Olaszország már beleesett első támasz 30 000 (most 30700 körül)
Hollandia : 445-től.
Svédország : 7100-tól
Anglia : kútbaesett. Erősebb támasz 5580
Japán : nincs kút. Esésben kevesebbet ad vissza, mint emelkedésben gyűjt. Erős támaszok várják 13600-650 közt. A jen gyengülésével jelenleg is összefügg az index. Értelemszerűen.
( Nikkei, Olaj bullish)

Hong Kong kútbaesett. Támasz 21650
Korea : zuhan a nehéz kő. Brutál shortos.

S&P a kút szélén, 1320 alatt zuhé.
Dél Afrika : kút széle 28600

Több index (elvileg) egy formálódó fej-vállat alakít, melyben a bal váll és a fej már kész, a jobb váll (elvileg) most el is készülhetne, Ez egyenlő (lenne) a fel iránnyal. el nem készült alakzatokkal nem foglalkozom. De ha innen a támaszok nem esenek el, és heves felfelé indulna, akkor egy későbbi brutális zakó réme is fenyegethet. Ha kész a fej váll naposon több indexnél. De ez csak egy hipotézis, semmi más. Hiányzik a jobb váll. Most a nyakvonalon az árfolyam pont. Annak kell elesnie, hogy bruális shortokat felvegyek általában. Addig csak finoman. Ha....

Ha már alakzatok : az olaj óráson egy fordított fej vállat fog kialakítani, ha innen felfelé megy, ath közeli nyakvonallal. Annak a "célára" erősen a 150 körüli szint. Sokan szeretik az alakzatokat és a célárakat. Ezért ezt is ideírtam.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia DLPH

Igen az adrenalin, az ami engem is éltet ebben az egész tőzsdében., szerény 1,5éves pályafutásom alatt, már háromszor buktam én is komolyat, de mindig sikerült vissza állnom a "szinpadra" (nekem a pozi mérettel volt bajom szintén), de bevallom férfiasan, mindig nehezebben.
Egyébként most értem magam útól, az utolsó nagy bukta óta.
Tehát ne add fel az adrenalin dolgozzon, benned, de mindig csk hideg fejjel:-)!

Más:
Akkor ezek szerint nem a yennek adják az irányt, hanem szétváltak, ha jól értem.
Örülök, hogy leirtad, és félre ne értsd de erről már pár nappal ezelőtt volt szó.(nem én irtam,, nem akarom magam fényesiteni :-), én a kamatemeléses sztorit, irtam, de az szorosan összefűgg ezzel, mert a része, úgy gondolom, "talán" az egyikből következik a másik)
Én mint tudod, irtam, 2000-es macit nem éltem át, de talán ennél a mostaninál, ez van indexek short, usd jpy bull, és ezt a bullt addig tartom mig emelni fognak, mind fed, mind ekb, talán ha elmarad az emelés akkor esni fognak.
Ez lenne az én verziom, ez meg magyarázzna, minden fals jelet.

Üdv
Kratya

DLPH írta...

Szia. Igen volt róla szó. Szétváltak. Átmenetileg. Más ok-okozati összefüggés miatt , mint ami itt eddig elhagzott. D eze a tényen nem változtat.Szeretek meggyőződni a dolgokról, és ez időbe telik. Ezért van ez a fáziskésés nálam. Ilyen vagyok.

Sok pénzt.

Névtelen írta...

hat igen....
:)
Lilia
kitartas mindnekinek...

Névtelen írta...

Szia DLPH!

Hát...kissé elszomorít amit írtál, de tényleg úgy néz ki ez a valóság.
Bocs ha kutakodásnak hangzik, de ezek szerint Otit is dobtad?
Köszi a válaszod!

DLPH írta...

Igen. Épp nemrég.

Névtelen írta...

Hideg fej, ez most a legfontosabb, és csak előre nézz, lessz ez még igy se, és többszörösen vissza fogod venni:-)
Kratya

Névtelen írta...

Szia DLPH (és a többiek is)!

Lehet, h álmodozó típus vagyok, de egy pár nap nyugodtabb kereskedési napra számítok...talán még egy gyengébb 6.8-as visszateszt is belefér az Oti-nak...talán....ebben bízok.

Mindenkinek sikeres kereskedést!

Raven

DLPH írta...

Igen, meglehet az is. Csak ne a job váll alakuljon ki belőle.