Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 18., péntek

IBM- kontra-reakció

Miután végigolvastam a gyj -k kivonatát, azt kell mondanom, hogy a maci minimm a következő gyj-ig itt kell, hogy maradjon.
Miután egy hóapja még attól féltek, hogy de most már recesszió van, aztán még most sincs igazán és egy világszerte érintett nagyágyú - szerintem- abszolult pozitív jelenést tett közzé , de még ez sem volt elég a befektetők megnyugtatására, meg is érdemlik, hogy essenek az árak. Majd ha a nagytudású stemplinyaló ficsúr elemzők végre hajlandóak lesznek lejjebb adni ( lásd google, microsoft)
akkor végre örülni fognak a 17%-os növekedésnek is.
A következő "vizsga" az elemzők számára negyedév múlva lesz, addig tehát nem sok sóra lehet számítani....aztán majd meglátjuk...
Megjegyzem, az utóbbi időben a komoly hangok mellett van olyan érzésem, hogy ez az egész egy jól megkomponált műhiszti...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

SZIA ZUZZO !

Jó olvasni Téged , bár , amikor már mindenki elbizonytalanodik és a legvérmesebb shortban hivők is azt mondják , hogy még nem érte el a 2006 májusi aljat sem , TE pedih műhisztiről beszélsz , hogy a nagyok azt kommunikálva shortoltak egyet , dow 11400-ról 10850-re most meg mindent feldumálva , mindenkit megnyugtatva vissza fel 14000-ig , hát érdekes.
Amikor már Mocskos-speki is bizonytalan mit is gondolhatok én , aki még kezdő vagyok.
Most nagy hurrá optimizmus van , bearrally vagy már vége is magának az esésnek ?--bearrallyra való jellemző az ilyen óriási meghúzások lásd otp és amaerikai bankok egyáltalán a bankszféra.
DE: aproblémák adottak.Németeknél tényleg kezd gond lenni a megnövekedett energiaszámlák kifizetése, valóban zuhant 2 évet usában és máshol is az ingatlanok ára , mindenhol nő a munkanélküliség , nem hiszem , hogy az olajszektorban is csak 147 dollár volt a vége és amikor az európai országokban is a növekedés gyakorlatilag megállt, akkor mire kéne annyira optimistának lenni , mint most???Sok kisbüfi társamban is teljes a káosz sokan mondták , ha a kisbukót , amilyük van vissza tudnák hozni, akkor a tözsde közelébe sem jönnek többet.

Nehéz most bármit is mondani szvsz.

A piac kétarcú lett és a nagy régiek is nagyon be tudnak fázni.Mi picik meg kapkodunk és pánikolunk-ez van-pedig tudjuk , hogy ez a legnagyobb ellenségünk-mégis.

Én személy szerint nem hiszem , hogy vége lenne a shortnak bár feldumálni mindig mindent lehet, de a számok mást mutatnak és meggyőzödésem , hogy Irán is csak időt akar húzni és az oroszok miatt soha nem lehet megtámadni Iránt, de ő pedig nem fogja az atomdolgait abbahagyni,mert ő legalább annnyira tisztában van ezzel , mit én, de jobban szvsz.

Én még soha nem írtam ide be hozzátok , majd egy napig olvastam ,mire a végére jutottam.Jó magam is tanácsra szorulnék egy kis segítségre , hogy mi is lehet még itt legalább a lehetőségeket felvázolva.
Kész vége ennyi volt a maci és gyerünk fel????vagy lesz még le is???Elmarad az összeomlás?A pf-et is olvasgatva nagyon sok régi nagyágyú és új TA-s tudor is sokat bukott.Ti - ők hogyan tudják ezt feldolgozni?

Jó magam vagy 10 embert ismerek a pf-ről is innen 2-t.Beszélgettünk egy kicsit és lenne egy óriási kérésünk a Nagyokhoz.Nagyon nagy kérés!

Lehetne azt kérni , hogy akár itt egy külön rovatban leírnátok , hogy mit terveztek , hogy mit láttok élesen a piacban?
Hogy most fogtok PL:longot zárni és fordítani , vagy most zártok shortot és nem csináltok semmit, partvonal ,mert nem értitek mi történik.
Tudom , hogy óriási a kérdés, és nagyon sok a tennivalótok és nagyon sok a munkátok , elfoglaltságotok.Félreértés ne essék , mi is tanulunk és nem élősködni akarunk senkin, ha így érezné valaki, akkor máris vegyük nemmegtörténté a dolgot.
Egy összejövetelünkön derült ki , hogy egyik társunk, nagy butaságot csinált és erőn felül anyagiakban hitt a tözsdében, és nagyon nagy bajba került.Az ő nyakán -szerencsére még sokára-de október 1-én szorulna meg a hurok.
Ezért is voltam ilyen szenvtelen ezzel a kérésemmel.
Ha itt lehetne egy kis altopicot létrehozni és nem vitát megszervezve PL:így látjuk -ezt tesszük!-és néhány szóval leírni, hogy mit is.Mi csak a béten vagyunk jelen rv és határidő.

DE:ÉN megadnám az email címem is , ha esetleg itt ez a dolog nem jöhet létre ,mert tudjuk , hogy DLPH nagyon elfoglalt és fáradt,akkor én arról az emailcímről egy kattintással minden nap tovább tudom küldeni ennek a majd 20 főnek.

A múltkor olvastam , hogy mindenki egyet értett , hogy legelé-pár napja-és Mocskos-speki még meg is jegyezte , hogy akkor most biztosan up lesz-ezekre gondoltam, hogy a profik is néha nem látják pontosan a történéseket.

az emailcím:adjtanacsot@citromail.hu

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Sziasztok és sok pénzt mindenkinek !

Rácz Laci

Névtelen írta...

Bocsánat ismét a zavarásért .

Ez persze nem úgy történne , hogy bárkit is követnénk , mindenki a saját felelősségére tenné azt amit tesz.

Köszi előre is mindent4

Sziasztok ! Rácz Laci

zuzzo írta...

ja és egy fontos dolog lemaradt:
a tech cégek mint pl az IBM azért is nagyon fontos, mert elsősorban IT tanácsadára váltott mikor a pc üzletágát eladta a lenovo-nak. Márpedig ha nagy baj lenne a világgazdaságban, akkor a cégek első reakcióként visszafognák ebbéli kiadásaikat és annak nyoma lenne az IBM gyj-ben. Egyelőre még rendben van. Ezért sem gondolom azt, hogy teljesen indokolt ez az általános bessz hangulat.

drop írta...

zuzzo, google 17%-os növekedés nagyon alacsony, a részvény 31-es P/E-n forog.

zuzzo írta...

ez a korábbi időszak eszetlenségének az eredménye inkább
nem a csekély 17%-é...