Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 17., csütörtök

Nincs irány?

400 pontot sikerült rántaniuk (dow) azzal, hogy a short szigorúbb. Ez ám a kecsegtető a jövőre nézve. Ez az intézkedés feltette az i-re a pontot. Ha nem tartanának az összeomlástól, minek állítanak vissza egy nagymamám korabeli szabályozást ? Lehet, hogy az elmúlt napok eseményei mind ennek következményei. Hosszútávra kell most tőzsdézni, rövidben kiszámíthatatlan. Hosszúban meg brutál lefelé. Már két bikafuttatási hullámon vagyunk túl. Az első volt, amikor felpattantak a drasztikus kamatcsökkentésekre a 11400-ról, De mint a szél olyan gyorsan. Ez egy 1300 pontos rallit okozott. Aztán jöttek a kikozmetikázott adatok. A piac visszaadta ezt az 1300 pontot. Egy közel duplaalj 11700 ről dow ( s&p-ben tényleg dupla) és kiváló "kommunikáció", rózsaszín jövőkép , "vége a subrime válságnak" - emlékeztek... - és 1400 pont ralli, technikailag még a kitörést is megprodukálták (bele is vettem alaposan), amibe a jólértesültek azonnal persze beleadtak erővel , és azóta esik. 2300 pontot megállás nélkül. Miért? Nem hazudtak, tényleg vége a subprime válságnak. Lett belőle "fogyasztási" válság.

Most megállt az esés. És megint indul(na) ami már kétszer. Eddig 400 pont zsebben. Szuper. Az olajon is nagyot kaszáltak. aztán majd beszállnak jól lent megint, mielőtt 170 lesz. Az eszköztárat érdemes megnézni, hogy most mikkel próbálkoznak. Ez a mostani shortszigorítás ahhoz hasonlít, amikor 10:0 ra vezet az ellenfelem, erre félidőben átírom a foci szabályait (mert megtehetem), és megnehezítem nekik, hogy gólt rúgjanak a kapumba. Mondjuk megtiltom a 18 méternél közelebbi kapuralövéseket. De csak az ellenfelemnek. Amúgy minden játékosom gebe, gödhös, a labdát sem látja, nemhogy belerúgni tudna. Lehet fogadni rám, hogy a 3 pontot hazaviszem-e....

Nincs irány? Dehogynem. Valamennyi fel - ez most a harmadik lesz, és ehhez már nagyon kevés a tehetség, és ez a lényeg - (verbális és fizikai eszköztár függő -előbbi széles skálán fordul elő, utóbbi kifogyóban) , aztán brutális le. Persze csak szerintem.

Mindenesetre megvárom.

7 megjegyzés:

drop írta...

A naked short megszüntetését nem is értem, csak negatív üzenete van: nagy a gáz, egyre nagyobb, be vagyunk tojva mi is. Segíteni semmit sem, fog, legfeljebb annyit, hogy most egy nagy felrántást sikerül elérniük, hogy tudjanak még tőkét emelni a pénzintézetek. Én nem adok nekik, az biztos.
Egyébként a rezdülésekből lehet érezni, hogy brutális problémák lesznek egy fél éven belül.

drop írta...

Ez az egy indymac bankcsőd az FDIC (betétbiztosító, 100 ezer dollárig) tőkéjének 10%-át elvitte.
Sorbanállás lesz az USA-ban a bankok előtt, mint '29-ben.
Ez a személyes véleményem, de majd kiderül, túlságosan pesszimista vagyok-e.

Névtelen írta...

Sziazstok, el tudnatok magyarazni, h mi az uj szabalyozas? Uton vagyok egy ideje, nem tudtam kovetni az esemenyeket. Mi is az a naked short?

Udv,

speculator

drop írta...

mielőtt kölcsöznéd shortolod a részvényt és csak utána 3 napon belül kell lebonyolítanod a kölcsönzést. Ha pontosan tudom.

Névtelen írta...

CNN-n azzal indokolták a bevezetését, hogy a nagy short poziciók lezárása okozott gondokat, mivel nem volt kitől vásárolni.

Egyébként magyar piacon is valami hasonló van mert egyedi papírokat csak akkor tudsz napon túl shortolni, ha vki azt kölcsönadja neked, tehát rendelkezik a papírral, így nem fordulhat elő, hogy nincs kitől venni, ha úgy adódik. Persze lehet, hogy ez csak mellébeszélés volt.

banyaiz

Névtelen írta...

sziasztok !

Bennem is forr a méreg...egyrészt szégyen van bennem , mert nem kezdtem el idejében a hati longot , másként azonban vártam a mai megerősítést egy 11400 fölé zárásban......ha jól értelmezem elvileg a dow most úgy 12000-ig mehet el.....10850+1300 pont......így 12150....de nagyságrendileg jó!!!!!igen ám de ha ez így fog menni.....napi 2-3 %-kal akkor már kedden a terv teljesítve is lesz......nagy a rózsaszin felhő megint mindenki felett....engem az zavar , hogy hirtelen minden adat szép és jó lestt...közben meg elszáll az infláció...és a bernanke meg elkezd gdp növekedésről beszélni....ott ahol csökken a fogyasztás , és az adja a gdp majd 70%-t....szóval totál káosz van bennem is.Ennyire lehet az Usa-ban mindent manipulálni??????eddig minden szar most meg egy varázspálca ütésre repkedünk a gyönyörűségtől???????NEMSEMMI!!!

Bocsi a sok szövegért....de ezek a 20-30%-os felhúzások bankoknál.....megáll az eszem ez már nem macibika,,,hanem maciturbobika!!!!!

Tud nekem valaki válaszolni majd...és bocs a buta kérdéseimért.

sziasztok. Németh Laci

DLPH írta...

Igen. Ez a shortszabályozás nagyon gáz. Nem azért, mert nem fog esni semmi - majd fog - hanem megváltoztatja az összefüggéseket hirtelen.