Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. október 5., vasárnap

Funda vs. TA?

Nézzük a piacot TA oldalról. BUX továbbra is rövidtávon bull, hogy megvették a piacot kedden???
Na az nem volt semmi, a héten is megfogják. Hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Mert 2 hete nincs pozim, nem befolyásol semmi és ezt 'érzem' a charton merengve. Igazából újra short belépőre várok BUX-ban az meg most nincs nem úgy viselkedik az index, hogy erre 1-2 napnál tovább shortot lehessen nyitni. Long nem kell, talán ha kint is elindulnak felfelé és még a BUX is jól viselkedik, de azt sem nagy pozival. Talán az idén már nem is nyitok semmit. Azt hiszem elértem egy újabb szintet nincs 'bizsergés' az ujjaimban, hogy nyissak bármit is. Elég az önanalízisből nézzük a BUX-ot:

Dow az most 1 érdekes állat. Alj keresésnek tünhet amit feltettem, de nem az. Egyszerű figyelmeztető jelek vannak a charton amik azt mondják nekem, hogy közel jár az index a pattanáshoz, érdemes rá felkészülni. Pl szorosabb stop a shorton. Longot nem nyitnék bele amíg nem fordul, figyelem ez hetes char teltarthat 2-3 hétig amikor már egyértelmű lesz a fordulat. Fordulaton korrekciót értek.
Tudom ez most nagyon ellentmond minden ténynek és fundás kakinak.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

sure, why not!

zuzzo írta...

drop és dlph!
kösz a csártokat. annyit tennék hozzá, hogy a drop félén jól látszik az a 10600-10100 közötti bázis aminek az átütésén el kell, hogy időzzön egy cseppet, másrészt a dwcf ( willshire) index is a 2004-es bázisához érkezett, meg kell állnia egy kicsit az esésnek ez nem lehet vitás. a meddig és hogyant nem tudjuk.

TrogerBroker írta...

Helló Speky !
Én is csináltam friss bux elemzést.
Én is inkább fölfelé várom..
A Nagy eső napokat forgalommal megvették, mint ahogy te is írtad a keddet például.Több indikátor divergenciát mutat. Sőt Heti felbontásban is érdekes a Stohastic csak hogy egy példát hozzak.Szóval, inkább fölfelé várom.. Elméletem szerint ha 2. szor is magasabb alj lesz ilyen hangulatban hogy a dow új mélyponton,akkor egy ideig emelkedő csatornában mozoghatunk..
Blogomon fennt van az elemzés-
http://trogerbroker.blogspot.com/
Én így látom most !
Üdv !
Tróger

drop írta...

zuzzo, nem raktam be chartot.

DLPH írta...

Spekíre gondolt. Gondolom.

mocskos_spekuláns írta...

dow kemeny, de elsore megfogta. bux eleg gyaszos, de nem borzaszto. Majd ha ujabb melypont lesz.

Kissherceg írta...

:) akkor sikítás :)

DLPH írta...

Sajnos lesz. 17K

Névtelen írta...

szia dlph
kérdeznék tőled valamit, ha szabad
az otp-vel kapcsolatban mik a meglátásaid?
nem az zavar, hogy elbukott az 5900 már reggel, csak az, hogy 5850 eleste után semmi se fogta, pánik volt..
elképzelhetőnek tartod, hogy a 2006-os korrekció szintjéig beessen az oti?

DLPH írta...

Szia. Igen, elképzelhetőnek tartom. De hozzáteszem, ilyen helyzetben a tőzsde nagyon kiszámíthatatlan. Lásd nap végi dow 500 pontos felrántás 9500 ról.Mi indokolta? A TA jelezte a rövidtávú fordulót, erre jó. De nem akarok találgatni. Azt megteszik mások. Most épp a 61,8 % fibonál nyugszik a dow.

Névtelen írta...

Holnapi gap a buxban így kérdéses, ha lesz is, talán nem túl nagy, pl otiban hétfőn 300ft volt, talán most kevesebb lesz. 5300, 5200 környékére beállok venni, vakmajom írása lebeg a szemem előtt a pánikaljról...
Szerintem leszünk még lentebb is.

mocskos_spekuláns írta...

csak letörte. Kemény, ennyit tudok mondani.

Névtelen írta...

nagy zakók egymás után, begyorsulás az esésben, ebből tényleg nagy felpattanás lehet, macibika benézhet nemsokára megint:)

Kissherceg írta...

9300 köv támasz, nálam...

alatta gondolkodás az élet szép dolgairól :))