Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. november 10., hétfő

ronda


a bankosok elég "jól" néznek ki, nincs erő a felpattanásra, irány dél.
A mai nap fontos eseménye az, hogy mind a deviza kersztek, mind kötvény indexek , mind
egyéb mutatók tekintetében ma réssel nyitottak, amit aztáb a nap folyamán betöltöttek.
És mind egy irányba mutatnak.
Egy pár napja még sokan mosolyogtak azon, hogy több 100k új munkanélküli lesz, ma már "szakmai fórumon a közrádióban" is kezdenek ekkora számok elhangzani.
Figyelembe véve olyan félmondatokat, hogy " 25 year low", stb. Ezek mind mind azt jelzik, hogy
a gazdaság irtózatosan zsugorodik világszerte. és a visszaesés mérete még nincs beárazva.
DE nem is lehet, mert senki sem tudja, mekkora lesz. Nagy.
Dlph-val - nem azért mert szép a szeme- egyet kell értenem, - talán már írtam is- vannak egyensúlyi számok a világban, amik előbb utóbb miránk is érvényesek lesznek.
Jelenleg a csúcsról való visszaesés 80% körül stabilizálódik. De ez csak a mostanra igaz, és nem kizárt, hogy 90% is lesz, ami innen még feleződés, de ez olyan piacokra lesz igaz mint csi300 vagy rts. A buxnál a 80% hol van??? 6k környékén, itt talán lesz egy kis nyugovó, talán.
Hogy addig hogy megyünk le? , szerintem tök gyorsan, főleg ha az alapok is besegítenek ( eddig ebből a tévhitből senki sem tudott kiütni) , amit már csak azért is tartok, mert még igazi pénzkivételi roham nem indult el, márpedig egy válsághoz az is hozzátartozik.
Legyetek higgadtak, szedjétek az infókat, gondolkodjunk egy kicsit közösen ( ha ezt sikerülne elérni, nem hiába koptattuk a billentyűzetet) , egyedül nem fog menni senkinek sem.
Azért nem mert a választások után amerika nyiltan összezárt, elismerve, de még nem kimonndva, hogy ismét nagy gazdasági világválság van.

3 megjegyzés:

Kissherceg írta...

Attól félek eljön az idő, amikor ez is szép lesz.

Kissherceg írta...

Starbucks 4Q profit drops 97 percent :(

Névtelen írta...

Az a kerdes, hogy meddig fogunk felmenni, mielott jon az ujabb panik? Mert nem hiszem, hogy innen komolyabb esesekt lehetne produkalni.