Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. május 21., szerda

Buy in May and begin to pray?

Gyulnek a sotet fellegek a tengeren tulon is : 200 naposnal 2 kanocos gyertya, emelkedo trendvonal ala zaras, rsi divergenia (dupla csucs gyanus), macd cross. Mar irtam mulheten, hogy kezd kifulladni a macibika most ugy erzem ki is fulladt. Longot mar nem nyitok, shortom mar van, de korant sem eleg :) (csak bux hati). Szerintem johet az ujabb lefele kor az eddigi melypontok ala. Elkovetkezo 2 honap?

17 megjegyzés:

mocskos_spekuláns írta...

az uccso 2 gyertya azert van karikazva mert szerintem 1 shooting start + megerosites (csak lemaradt a keprol a magyarazat)

zuzzo írta...

egyre szarbbul néz ki a helyzet való igaz speki.
DE kutyául nem tudom merre az arra, ha nem látnám az indexeket csak néhány más járulékos értéket, akkor azt mondanám, emelkednek odakint.

Kissherceg írta...

1hónapja vakon hittem a longban, ültem is benne 5hétig, megtérült. Lassan két hete a meghúzásnál hittem a BUX résbetöltésében, ami 500nál van, hatiban 200, ezért zártam longokat és shortot nyitottam... Akkor a világ beesett és igazolva láttam tettem. Másnap viszont Kis hazánkat tovább tépték és szép magasa24500ig vitték. Akkor nem zártam, mert gondoltam, csak SC volt, stop kiütés. Aztán úgy gondoltam, hogy USA 200al szenved, DAX is erős lépésekkel elindult felfelé, nagy a lemaradásunk, kockázatos a short. Majd mégis zártam shortjaimatmásnap 24200alatt kis bukóban. Elkezdve a long pozi építést, ami azért volt részben ökörség, mert 5zh-t írtam tőzsdézés közben és a TAmat figyelmen kívül hagytam, hogy kiestünk az emelkedő csatiból 15perces charton.
Szóval így kerültem szépen longba határidőn. Részvénypiacon: syni, fotex szívás volt, bukóban kiszálltam. Eco kiszállásom egész jól sikeredett, azóta csipegetem vissza lejjebb.
Egyelőre a rés betöltésre esélyt látok, de összességében igen ingatagnak érzem a helyzetet, de továbbra is tartom longokat és azt tartom a helyes iránynak.
A forgalom BÉTről gyakorlatilag eltűnt az elmúlt napokban, kabaré, hogy egy otpt 35millával 40pontot lehet húzni, vki mondja nekem 1éve kinevetem...

Kanada viszont szépet ment idáig.

Összefoglalva long tartás, első kisebb megremegéssel :)

pecskeke írta...

Sziasztok,

szívesen vennék véleményt a mai dow esésről. forduló vagy csak visszateszt?

DLPH írta...

részemről még nem tudom
saccra nem komoly, de megnézem
nem jó a piac manapság

DLPH írta...

új longokra jó lesz a részemről ez az esés

majd a belépőpontoknál, előbb nem

pecskeke írta...

dlph,

köszi az infót. tehát inkább korrekciónak gondolod, ha jól értem. még annyit kérdeznék ezzel kapcsolatban, hogy magyar rv-kről mit gondolsz, ami érdekel otp,econet.

Kissherceg írta...

holnap 50naposnál ráveszek, alá zár 2napot dobok mindent, és főleg az agyamat :)

DLPH írta...

Eco csorog még, mivel nem vagyok beszélő viszonyban a publikummal, ezért nem közöltem előre, de 155-153 között kidobtam. Ha jól emlékszem kb ott. Hamarosan tankolok. Még várok egy kicsit.
Otp 6800 ról ülök rajt mint a kotlós a csibéin. Nem adom. Majd. Idővel. Annak is eljő az ideje. Nem tudom mikor, de látni fogom előtte. (Remélem)

Korrekció....nos lehet, de ez minek a korrekciója lenne? Nem volt egy gyors és dinamikus növekedés, inkább félős óvatos poroszkálás felfelé heves ideggyenge visszaadásokkal. Ezt korrigálná le? Nem hiszem. Ez egy újabb ideggyenge rángatódzás inkább Kapjon erős momentumot lefelé, legyenek a meghatározó devizák irányba (rv piaci shortot erősítsenek), és az aud/usd legyen shortos kivételesen, mert azt is belekérem most a leltárba ahhoz, hogy elhiggyem, ez itt komoly esések kezdete, pláne új minimumpontokkal....na ha ez igaz, hogy ennek a vége új minimumpontok , nem tőzsdézem többé. Mert az olyan benézés, ami már több mint alapos.

Szerintem a mai nap 133-as olaja betette a kaput. Is. Kanyisz vélt felfedezni a meghúzások előtt egy kis félelemittas időszakot, úgy tűnik optimistább voltam, megint igaza lesz....fáj...de el kell ismerni :))

Nem bull a piac. Bearish piacon egy konszolidációs időszak? Inkább. Vagy valaminek a kezdete, amit még nem látok, de ha áttörik a szinteket a megfelelő instumentumok lefelé, shortolok mint annak a rendje. Addig biztosan nem.

Sávozás. erre mondják. Utálom amúgy. De ilyen is van. Elég széles csatornában. Semmi nem esett még ki belőle, bőven belefér. Nem örülök, de sáv aljakon vétel lesz. Előtte nem.Ha meg innen megy vissza, így marad.

Kissherceg írta...

Ja, KAnyiszunk írta az 50naposat, grat :)

Mellesleg DLPH légitársaságokat nem shortolsz? :)

Kissherceg írta...

Mai nap eco és hati vétel. Hati 15 és 60percesen is kioldalazott az esésből, várom a fejleményeket... :)

mocskos_spekuláns írta...

jaja, de szellel szemben nem fog sokaig menni, ma csak a MOL vedte a haza becsuletet. Elhatarozasom szilard es megmasithatatlan short tartva :P Meg nem faj, de nem vagyok fafeju :)))

Kissherceg írta...

MOL szépen kitört ma, 15percesen lehetett először látni, 60percesen megerősíttette, így fals letörésnek tekinthető az elmúlt 3nap. Amit a MOL TA-dhoz írtam, még áll, szóval LONG :) Ricsi is alakulgat, mtel 790efelett kitör felfele elvileg. OtP 7050körülre várom, hogy tiszta legyen minden és egyértelmű UP. Első ellenállás 23900elvielg nálam:)

USA meg liftezik..

DLPH írta...

speki most ellentétesen megyünk
én óva intenélek, de erre te meg engem, ezért inkább befogom a szám

igaz, a tűréshatárom nagyobb (gondolom) és hosszabb időre rendezkedem be (gondolom)

mocskos_spekuláns írta...

Valaki kettonk kozzul biztosan teved. :) de nem szeretek veled ellentetesen menni.

Óvatos vagyok, sosem higitok, felezek majd stopolok ha kell. Hosszabb tavra rendezkednek be en is, de lefele ha hagyja a piac, ha nem akkor veszek DKJ-t.

Névtelen írta...

a mai napot elnézve-23.péntek-lehet , hogy speki döntött jól???

hali

DLPH írta...

Aha... :))

Jó. ez péntek . Lesz jövő hét péntek is.