Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 23., szerda

Kérdés a technikai elemzőkhöz

Most meddig megyünk fel? :)

Pár napja azt írtam, kozmetikázzák majd a pénzügyi cégek a jelentésüket és így a short szigorítással kész is a rally. De arra azért nem gondoltam, hogy szarabbnál szarabb eredményekre (minden szektorból!) is jön a pénzügyi rally. Ráadásul ilyen mértékű.

Egyébként mindenkinek a figyelmébe ajánlom a pénzügyi cégek ETF shortját (már egyszer írtam pár napja):
http://finance.google.com/finance?q=AMEX:SKF

5 nap alatt 200-ról 123-ra esett.
Még egy kis kivárás, megnézni meddig megy még lefelé, aztán szerintem ebbe bele kell venni. Persze mindenkinek a saját döntése és tőzsdén nem túl szerencsés tanácsokat adni :)

7 megjegyzés:

DLPH írta...

Szia. Ne aggódj,a trend nem sérült. Ez egy altrend, ami eltart 11900-12100 környékéig, vagy eltarthat, mert trenbirányba hirtelen váratlan és nagyarányú elmozdulás mindig lehetséges. Trenddel szemben meg minden forint ajándék. Ott akortájt sok minden el fog dőlni , ha felér. A heti chartomon (lent) nem ábrázolt más erős falak is húzódnak ott. Ha azokat átviszi, jöhet a következő forduló, ahol már ez , amit átvitt, támasztani fog. Szerintem nem viszi át. Mert a trend óriási gyengülését jelentené egyben az áthaladás. De menjünk tovább. Ugynanis nem kizárt, hoyg átüti. Akkor viszont....fedezni tudsz pozikat. Zárni shortot ilyen maciban szerintem nincs értelme. Bármikor hirtelen szakadhatunk,. És nincs megállás. de minél magasabbra kapaszkodik a fán, annál nagyobbat fog zakózni és annál tovább. Ki kell feszíteni a húrt az íjhoz, hogy kilövés (lelövés) legyen. Így gondolom.

borussia írta...

drop,
mi ez az instrumentum pontosan, amitbelinkeltel?
koszi

drop írta...

USA pénzügyi cégek shortja.
ETF. Exchange-traded fund.

http://en.wikipedia.org/wiki/Exchange-traded_fund

mocskos_spekuláns írta...

BUXban 21900-22000 kozott varom a fordulast lefele, de ha stabilan fele megy akkor megtori az eves csokkeno trendet. Ma majdnem lett 1 szigetfordulo BUX-ban (kb 15 ponton mult) az lett volna szep :)

Névtelen írta...

Szia DLPH! Írod, hogy nincs értelme záni a shortokat ebben a helyzetben. Ez azt is jelenti, hogy bár most a másodlagos trend long, akár nyugodtan nyithatjuk a shortokat pl buxihatin? tunci

DLPH írta...

Nem. Ezt dropnak írtam, ő hosszútávú "befektető". Aki napi tréder , ad-vesz ahogy tud. Aki ugrabugraellenes (nagyon helyesen, mert ez a tulajdonság sokszor ment "életet" ) az csak akkor zárjon, ha egyértelmű trendforduló következett be, vagy annyira legyengült , hogy sejthető mi lesz. Ráadásul látni kell, hogy tartós optimizmusba fordult a részvénypiacok megítélése. Űj short nyitása más tészta, ezt a meglévőekre tartom hasznosnak (már a fedezést). Új short nyitása csak akkor, ha fordulunk (vissza). Addig nem. A fordulás jeleit kell nézni.

tibor írta...

Drop,

USA pénzügyi cégek shortját milyen ISIN - kód alatt nyithatok ( mivel még nincs éles forexes számlám) ?