Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2008. július 23., szerda

nagy örömnek nagy sírás lesz a vége




a tegnap este eseményei kapcsán egy aprócska dolog jutott eszembe.

Hamarosan itt a választás az amcsiknál, 100M$-okat kell összetarhálni, ebben a vérzivataros tőzsde nagyon sokat tud segíteni, különösen ha valakik jól informáltak.

Drop am.ex. megjegyzéséhez a fenti két képet tenném föl.

Brutál rossz wach. eredmény mellé, pusztán azért mert most azt mondja" nem kell tőkét emelni", egy fél éve már azt mondták nem lesz több leírás, ja hogy az a rongyos 7mrd az semmi, hát legyen...

A másik pedig a kbw napi csártja. A kongresszusi hír előtt 5,3%-os minuszban voltak, aztán jött a csodás óda, "az állam kész visszaállamosítani " - nyilván mert bomba üzlet - fanniékat.

Ilyen brutál rángások a tech. szektor összeomlása előestéjén is voltak. Ebből nagy sírás lesz.

Még egy kis aprócska dolog: a GM is majdnem ment 10%-ot felfelé tegnap (ez is elég meredek!!!)

korrigálom magam: kbw 71-nél korrekciós szint, 76-nál csati teteje, közeledik a betonfal...

a tegnapi nyitás utáni mozgás is jól mutatja, hogy mi vár rá, ha elmegy a rózsaszín felhő...


12 megjegyzés:

Kissherceg írta...

ne kergesd azokat a felhőket egyelőre légyszives... Igen ebből nagy szivatás lesz....

Viszont US választás csak ősszel lesz...

Névtelen írta...

Concorde hírlevél comment:
"A Wachovia tegnap a warning-nak megfelelő, 1,27 dolláros részvényenkénti veszteségről számolt be, ami a működésből származó eredményt illeti, de a cégérték csökkenése miatt a negyedéves veszteség több mint 4 dollár - egy akkor éppen 12 dollárba kerülő részvény esetében ez azért ijesztően hat.

Úgy is hatott, a papír esett vagy 12%-ot, majd az olajesés által kiváltott eufória hatására végül az árfolyam 27%-os(!) pluszban zárt a Wachovia - ez arra utal, hogy igazuk lehet azoknak, hogy a jelentési szezon a továbbiakban időjárás-jelentési szezonná alakul át, azaz a karibi hurrikán szezon hírei fogják mozgatni a részvénypiacot."

Úgy látszik a piac reálisan kezdte a napot, utána kezdett el furcsán viselkedni.

újfiú

drop írta...

Na ettől félek én is. Na meg attól, hogy ilyen ramaty hírekre így mentek a felfelé, akkor mi lesz átlagos hírekre.

A mai VW gyorsjelentés viszont elképesztően jó lett, egy autógyártótól ma, tényleg le a kalappal. Amióta a Porsche betette a lábát hozzájuk, baromi jól megy nekik.

zuzzo írta...

Érdekes együttállás:
az olajban van még 10% lefelé, a bank szektorban pedig van 10% fölfelé és nem sérül semmi.
Ezt meg is csinálják a profitmaximalizáláshoz.
Hercegem! lehet, hogy a választásokig még többször is fordulunk, hisezn nagy pénz csak hirtelen mozgásokból jöhet.
Mindenesetre otp-t ma kiszórtam. Kis bukó benyel, ha átmegy a csatin és ott is marad és a hangulat sem változik, majd újra kipróbálom vele az együttélést...

Névtelen írta...

Hi,
Ez a blog lassan olyan, mint egy siralomház:)
Nem azon kéne nyüglödni, hogy miért nem szakadunk, vagy miért emelkedünk, hanem kihasználni az alkalmakat akár lefelé, akár felfelé.A miérteket találgatni tök fölösleges, mert a tözsde rövidtávon úgysem realista. Hajrá gyerekek kicsit pozítivabban kell hozzáálni. Stoppot kitalálták már, az meg hogy miért erre megy, miért nem arra azzal kellene a legkevésbé foglakozni.Beállni az aktuális irányba, ilyen egyszerü.
Üdv és sok pipet, Ft-ot mondenkinek
mile

zuzzo írta...

Mile!
Szívesen vesszük, ha az okos emberek megvilágosítják a butákat.
Kifejtenéd meglátásaidat részleteiben is.
Hálásan köszönöm.

drop írta...

kedves mile,
mutassál lecci pár hozzászólást, amikor siránkoztunk. Én ugyanis nem emlékszem ilyenre.

DLPH írta...

Siralomház .... :)) Haláli...
Embörök sebesen keressünk egy hullát, már rég temnettünk... :) Asszem már több mint fél órája volt utoljára világvége :))
De jót nevettem...köszi Mile.:)

Komolyra fordítva, aranyos vagy, hogy aggódsz. Meglátásom szerint valamit kicsit féreértesz itt. Hogy érdemben reagáljak véleményedre, amit nagyon köszönök. Tehát siralomház, ez rendben ha vállalod a keresztapaságot, a blogot már át is nevezem izibe... :) ez sem volt komoly. Na jöjjön a komoly :

"Nem azon kéne nyüglödni, hogy miért nem szakadunk, vagy miért emelkedünk, hanem kihasználni az alkalmakat akár lefelé, akár felfelé." - irreális. Gondolom itt 3-4 emberre gondolsz most, akikről azt feltételezed, hogy ezt nem teszik meg. Naiv feltételezés.

"A miérteket találgatni tök fölösleges, mert a tözsde rövidtávon úgysem realista."

A miérteket keresni az ember legnemesebb és örök elfoglaltsága, aki ezt nem teszi, elbutul. A blog is ezért van, hangosan gondolkodunk.( Egyébként még hét elején írtam, felfelé lesz a séta egy ideig...olvastad?- de nem érdekes.. ). Mert nem ez a lényeg hogy napokig mi hogy lesz. Hanem a miért...a tőzsdetippekre van 100 portál, azokat kell olvasgatni...ők megmondják a tutit. A zőzsde rövidtávon valóban nem realista. Sőt. Évekig képes irreális maradni. No persze ehhez először azt kell tudni és megegyezésre jutni, mi az a reális?

"Stoppot kitalálták már"
nyitott kapukat döngetsz :) Itt csak elvetemült stophívőkbe botlasz.

"az meg hogy miért erre megy, miért nem arra azzal kellene a legkevésbé foglakozni." Magam nem ezt az életfilozófiát követem. De ezt már írtam.

"Beállni az aktuális irányba, ilyen egyszerü. " - ez a legédesebb. Nagyon aranyos. Igen...tulajdonképpen ja...ilyen egyszerű :)))

Sok pénzt Neked is kedves Mile.
Írhatnál sűrűbben :)

mocskos_spekuláns írta...

Abban egyet kell ertenem Mile-el, hogy okokat keresni felesleges, de csak akkor ha tisztan TA alapon kereskedsz.

"Beállni az aktuális irányba, ilyen egyszerü"

No ez meg idotav fuggo, mert rossz irany nincs csak rossz idozites es ha ilyen egyszeru lenne mindenki dagadtra keresne magat.

DLPH írta...

Nem ezt írta, ha ezt írja, Nobel díjas igazság. De attól még, hogy az ember TA alapon kereskedik, nem kell hülyén meghalnia. Csak ott kapcsolja ki, és csinálja amit kell, mindentől függelenül.

Névtelen írta...

szia dlph

kicsit off leszek
mi a véleményed a genesisről? szerinted meddig mehet el az emelkedésben? ma nagyon szépen teljesített, és ráadásul nagy forgalommal
otp részvénnyel kapcsolatban mik a meglátásaid? köszönöm válaszod..

Névtelen írta...

Kedves Mile!

Ezen a blogon hasonló hullámhosszakon gondolkodók írogatnak.Jót tesz ha valaki új szemszögből tapasztalt véleményt tud hozni,akár építő kritika formájában is,én szívesen olvasnám.
Hasznos lehet a szentimentre való figyelés is,mi alapján(mert valami sorvezető az nem árt)?
Mikor milyen instrumentumba milyen irányba és milyen stop taktikával?
Nem gondolkodni az nagy hiba,mégha nem is azt a közvetlen eredményt hozza ami az eredeti cél volt vagy csak nagy sokára.Sok hasznos felismerés,találmány úgy született, hogy valamit fürkésztek.Ezért nem vélem én feleslegesnek csak nehéz diónak,ami kedvünket szegheti.
hali