Az új közös blog végleges formája : részben fizetős.

Bárki számára elérhető, bizonyos menüpontok azonban zártak, és csak blogtagoknak elérhetőek. Gondolom sejtitek, melyek azok. Mondjuk így : a megítélésem szerint érdemi információval bíróak zártak. Ez a link az új közös blogba visz :

http://www.dlphkozosblog.eoldal.hu/

2009. január 16., péntek

Mi történt?

Semmi. Visszahúzták tegnap az amcsikat -2 % ból nullába. És akkor mi van? Váratlanul? Igen. Ilyen a medve. Hirtelen,váratlan,kiszámíthatatlan.

Van itt kérem egy nagyon régóta tartó semmi a piacon. Azt mondják egyesek, "beszűkülés" . Nekem 8 mi a neve. Semmi sem dőlt el. Innen egy nagy elmozdulás lesz, a trend sell, a valószínűbb mindig a trendirányú elmozdulás. Alj? Forduló? Láttam már életemben fordulós jeleket. Nem így néztek ki. Nem 1-2 napra gondolok természetesen, azzal foglalkozzon aki akar. Kaszinózni nem szoktam. Trenddel szemben meg csak akkor, ha valóban megy a ralli. Aki az alját keresi, tegye, majd tizedikre el is találja.

Ha ez felfelé fog elindulni, akkor egy hosszabb altrend fog kialakulni, és az esések kezdetétől érdemes nézni a korrekciós szinteket, mert a séta addig eltarthat sanszosan. De most, ezt nem lehet tudni még. Csak egyet : a trend az úr. Nem hiszitek mi? Nem is kell...nem azért mondtam.
Persze tippelni lehet, aztán aki jól tippelt, megünnepelni, hogy milyen jó tőzsdés. Áprilisig egy bazi nagy adag pénzt lehet keresni. Ha valaki velem együtt türelmesen megvárja, hogy a piac merre indul majd el erővel ismét. Ja....láttam már olyat is nem egyet, hogy elindul elsőnek valamerre hevesen hirtelen...aztán fordul egyet, és a másik irány lesz az igazi. Belépni, ha elindul, és FORDÍTANI AZONNAL, ha fals ez az irány. Nem őrizgetni, elhinni, hogy etetés volt, és a valóságban másfelé megyünk.

17 megjegyzés:

mocskos_spekuláns írta...

nah ezeknek odakint kalap kabat, gappel nyitas majd fejjel bele. A trend nagyur.

DLPH írta...

fejjel bele :)
ez jó

Sanguis írta...

Sziasztok!
Szerintem nap végére "csodát" tesznek, és jócskán pluszban zárnak.

A DAX-nál kialakulóban van egy fej-váll óráson és 30 percesen is.
Az USA indexeknél is csak ott csapott bal vállal.
Ezért, hogy nagyot tudjanak esni, még egy kicsit emelkedniük kell.:)

Sanguis írta...

Úgy gondolom, hogy a lassan visszatérő forgalommal újra elkezdődik a múlt év őszi csapkodási időszak. Obama beiktatása után biztos, mivel az új seprő ígéri, hogy jól seper kommunikációval lesz tele a média. És a tanácsadói jónak tűnnek, mivel a beiktatásig, és a „háttérmunkák” befejezéséig csendre intik.
Hogy mit akarnak „varázsolni” valójában csak felületesen ismerjük. És a nagy ígéret nagyot szólhat. Napi szinten legalábbis, mint ősszel, 1K-ás vagy több elmozdulás is lehet. Nem ajánlom gyenge idegzetűeknek.
Ha nem így lesz, hanem forgalom nélküli beletörődés – amit nem hiszek – az lenne a legrosszabb forgatókönyv.
Bár ismétlése az itt jelenlévőknek, de a biztonság kedvéért ráerősítek, aki pénzt akar keresni az ne gondolkodjon hosszú távú longban, ha mindenképpen longolni akar.

DLPH írta...

Jól beszélsz.

Sokan várják ezt a rallit...a világgazdaság meg a padlón. És több mint fele még ki sem derült a rosszaságoknak.

És az az 1K hogy is volt?
Afterben ment 1000 pontból kb 650-et...:)

Ki van ez találva. Aztán öntöttek mint háziállat.

Sanguis írta...

Úgy tűnik végre újra itt az "ősz", vége a tespedésnek.:)
DLPH, bátor vagy az EUR/GBP shell-el. Fundamentálisan nézve nem. Mivel szerintem is az Euro lesz a legnagyobb vesztese a válságnak, és nem GBP, mint sokan gondolják.:)
Egy országot könnyebb "gatyába rázni", mint az eurozóna széthúzó tagállamait.:)

DLPH írta...

Nahh most attól a mínusz 150 piptől vagy tudomén mennyi, nem fogok beremegni mint egy kis "most kezdtem de nagyon megy" optimista kezdő.

A trend sell.

Marad.

Névtelen írta...

DLPH
Rövid távra, mondjuk a jövő hét végéig, azért most jöhet egy emelkedés a korábbinál alacsonyabb csúcsig, ezt meg lehet lovagolni még.
Utána csökkenő trendvonalhoz érkezik az USA és ott már valóban a lefordulás a valószínűbb, de addig azért most lehet rövidet longolni.

Tipp: 9000 körülig mehet a Dow a jövő héten.

Sanguis írta...

Én úgy látom, hogy az angoloknál kezdődik el leghamarabb a konszolidáció. Minden töprengés nélkül állami befolyást szereztek a csődtömeg bankjaikban. Kiabálnak egymásra fűt fát a politikusaik az angol parlamentben, de ha baj van összefognak.
Ők lesznek a győztesek. Ha liberálisnak kell lenni akkor azok, ha a konzervatívizmus a jövedelmező akkor azt választják. Rugalmasak.

DLPH írta...

Magam is így vélekszem többé kevésbé.

Kissherceg írta...

kicsi plusznak hála longok repülnek, shortok bővülnek :) olyan gyengék, hogy ciki volt pluszban zárni, de azért csak sikerült :) DJIt 8550fölé nem nagyon várnám jövhéten, lehet megint obama lesz a divat. (8550 felett viszont inkább zárnám shortokat, otpben kb 2750)

OTP eladásokból kiindulva, ahogy szórták nem 1-2napos sell trend indult, főleg a becsült short állomány ami van még benne, szép kis dolog alakulhat. Viszont SC nagyon durva lesz majd ismét, ez a 8millió db jól jön még támasznak.

Sztm Sanyiék egyik zárás után vagy nyitás előtt bejelentik JB vagyis AGM? 15% felett jár vagy több és erre lesz SC, amit valszeg AGM egy kis piaci vétellel is megtámogat, hogy ha már lúd, akkor legyen kövér. Sanyi srvket pedig eladja nekik még mai zárótól egy kicsit lejjebb. AGM meg azonnal nyerni fog a bolton bő 25-30%ot ideiglenesen, de Q1ben jól fog mutatni. Természetesen ezzel a mennyiséggel még csak 20-22%nál járnak, többit megveszik 2k körül :)

Ezt a kis esti mesét, fikciót hétvégére írtam, szép napokat, jó pihenést.

DLPH írta...

Kedves névtelen, pont ez a bajom. Rövidben (is) megint lefelé áll a százló. Hosszúban is..a trend is az...meg van egy Obamánk...meg a nagy semmink.

Kivárom merre az arra. TA alapon a nagy űr várja az indexet, de nem indul el arra sem.

Semmisem. Ez a pozim most indexek tekintetében.

Névtelen írta...

Megint sok lesz a beragadt, mert az ember alapjában véve longos beállítottságú, s azt látják, hogy nincsen sehol se új mélypont mégis emelkednek a részvények...
Otp-ben jobban örültem volna ha beöntik 2400-ra, mert én is indítottam volna longot, így nehezebb, mert nincs stopnak jó helye...
Felfigyeltetek ti is arra, hogy Egon elemzéseiben mennyire optimista? Már önmagához képest. Állítólag ha ő néha ilyen, akkor tényleg longolni kell.:)
Richter réseinél gondolkodnék longban, az biztos fog még emelkedni...

Névtelen írta...

Egy kis eszmefuttatás:
Nem lehetséges az, hogy az EU-nak jól jött, ezért érdeke is gerjeszteni ezt a fordulatokkal tele, bonyodalmas gázvitát?
Röviden:
Az olaj ára 2008 nyarán tetőzött 147 usd/hordó környékén, a gáz ára viszont 6 hónapos késéssel reagálja le az olajár emelkedést, ami kb. most lenne időszerű. Csakhogy, Európa gáztározói csordultig tömve vannak a korábban beszerzett gázzal, miközben októberben beütött a krach a világ tőzsdéin, ami most már látható, hogy a reálgazdaságra is komoly hatással van , mindezt tetőzte, hogy a gázfogyasztás szempontjából (december vége és január eleje kivételével) a tél sem kedvezően alakult, nem beszélve arról, hogy az el nem fogyasztott gáz tárolási költsége sem elenyésző. Magyarul, a gazdasági válság hatásaként nagyon lecsökkent az ipari és lakossági gázfogyasztás, ezért célszerű kisöpörni a készleteket, majd amikor 36 (vagy esetleg 20-25!) usd/hordó olajárhoz igazodik a gáz ára, sokkal olcsóbban visszatöltjük a tározókat, ezzel kockázatmentes extraprofitot zsebrevágva!?

Névtelen írta...

Nem tudom mit gondolnak erről a szerbek, meg akiknél még rajtuk kívül most egyáltalán nincs gáz... Vagy már veszik az EU-tól?

Névtelen írta...

Ez jó kérdés, de azt is figyelembe kell venni, hogy a történelem során a nagy érdekekkel szemben 1-2 kis állam érdeke nem sokat számított, egyébként a tartalékból nekik is jut!

RészvényForgató írta...

"Viszont SC nagyon durva lesz majd ismét, ez a 8millió db jól jön még támasznak."

Csak ennyi lenne a short?
Ez karcsú, többet gonoltam. (280 millió OTP részvény van.)


"sokkal olcsóbban visszatöltjük a tározókat, ezzel kockázatmentes extraprofitot zsebrevágva!?"

A tározókból eladott (magasabb bekerülésű árú) mennyiség nem lett több vagy drágábban eladható ahhoz képest mintha folyamatosan érkezett volna a gáz. (Tehát ugyanazok a bevételek-kiadások keletkeznek, miután visszatöltik majd a tározót) Az hogy FIFO-t vagy LIFO-t akarsz mutogatni egy prezentációban, az csak választás kérdése, nem kell hozzá fizikailag pont azokat a molekulákat kiszámlázni.

Én szarkavarás ügyben inkább USA-ra tippelnék, aki bátoríthatta Ukrajnát.
Ahol lehet ütni az EU-n, ott USA nem tétlenkedik.
Bár a legvalószínűbb az, hogy egyszerűen csak tovább érett a régi Orosz-Ukrán vita.
2010-től ha minden igaz, már piaci áron kap Ukrajna is gázt.
A piaci ár pedig szerencséjükre szépen csökken.